Wie is Brenda

Wat is mijn motivatie:

Mijn naam is Brenda ten Have – Straatman en ik ben 37 jaar. Samen met mijn man en zoontjes (2015 en 2018) woon ik in Zwolle. Ik ben afgestudeerd als maatschappelijk werker en ben nu kinderwens coach, kinderwens consulent en miskraam coach. In het verleden ben ik ambulant begeleider geweest. Ik begeleide mensen met een verstandelijke beperking bij het zelfstandig wonen. Door mijn ervaring die ik zelf heb met mijn miskraam en het moeilijk zwanger worden ben ik me gaan omscholen tot kinderwens coach en miskraam coach.

Brenda ten Have - Straatman

Zelf zijn we bijna twee jaar bezig geweest om zwanger te raken en in die tijd heb ik ook een miskraam gehad. In deze moeilijke tijd kon ik geen coach in de buurt vinden die mij kon steunen in deze moeilijk periode. Dat heeft mij doen besluiten om me om te scholen. Ik heb verschillende cursussen gevolgd om mijn expertise uit te breiden. Hiermee wil ik andere vrouwen/stellen bieden wat ik zelf niet gevonden heb. 

Mijn ervaringsverhaal.

Vanuit eigen ervaring weet ik hoe het is wanneer je nog ongewenst kinderloos bent. Tijdens onze kinderwens achtbaan heb ik zelf ervaren hoe moeilijk het is wanneer vriendinnen en schoonzussen zwanger raken terwijl het bij ons maar niet lukte. Ook het onbegrip en de moeilijke situaties met de omgeving heb ik zelf ervaren. Daarnaast heb ik natuurlijk van enkele goede vriendinnen ook steun ontvangen en heb ik mooie mensen leren kennen die in het zelfde schuitje zaten als mij.

Voor mij was het echter nooit vanzelf sprekend dat ik kinderen zou krijgen. In mijn pubertijd heb ik veel menstruatie klachten gehad die niet serieus genomen werden. Toen ik het gevoel kreeg dat ik toch graag een kindje wilde moest ik hier aan terug denken en dat maakte mij best angstig. Zal ik ooit moeder worden of was de pijn in de pubertijd een voorbode van een ongewenst kinderloos leven.

Toen wij uiteindelijk na een jaar in het ziekenhuis belande bleek na een heleboel wachten en onderzoeken dat ik inderdaad endometriose heb. Waarschijnlijk vanuit die tijd.

Tijdens onze kinderwens achtbaan zat ik totaal niet lekker in mijn vel. 

Ik kon huilen om de kleinste dingen, was snel geïrriteerd en mijn leven stond zo’n beetje stil. Stel dat ik iets plan en toch zwanger raak dan moet ik het weer afzeggen. Ik vond mezelf niet meer leuk en dit had ook zijn invloed om mijn relatie. Mannen en vrouwen gaat anders met deze situatie om dat maakte het lastig.

Het lotgenoten contact via Freya heeft me wel steun gegeven. Hier had ik wel het gevoel begrepen te worden, dit heeft me erg geholpen om met de situatie om te gaan.

Meer weten?

Wanneer je meer wilt weten ben ik bereid om hier in een persoonlijk gesprek over te praten.