Secundaire kinderwens

Er rust een taboe op secundaire kinderloosheid. Je moet immers blij zijn met het kindje dat je hebt. Ik ben echter van mening en weet uit ervaring dat een wens voor een tweede kindje net zo sterk kan zijn als voor een eerste kindje. De wens voor een tweede kindje doet natuurlijk niets af voor de liefde voor je eerste kindje.

Liefde voor het kindje dat er is, staat los voor de wens voor een 2e kindje.

Waar loop je tegen aan bij een secundaire kinderwens.

Vrouwen met een secundaire kinderloosheid lopen regelmatig aan tegen onbegrip. Je hebt toch al een kind dus waarom zou je al die behandelingen weer ondergaan als het zo zwaar was. Daarnaast heb je zelf misschien ook wel het gevoel dat je niet mag klagen, omdat je al een kindje hebt. Een vruchtbaarheidsbehandeling naast een gezin vergt ook veel van je. Je hebt een kindje dat veel aandacht vraagt en je worstelt zelf met je gevoelens over het kindje dat je graag wilt hebben. Je zoon of dochter vraagt misschien ook wel om een broertje of zusje en hoe ga je daar mee om?
Allemaal vragen waar je tegenaan kunt lopen wanneer je graag een tweede kindje wilt.

Het is fijn om met iemand te praten die naar je luistert en samen met je kijkt hoe je met deze situatie om kunt gaan. Ik steun je graag bij deze vragen, zodat je iemand hebt om mee te sparren en je hart te luchten. Wil je weten hoe mijn werkwijze eruit ziet? Kijk dan op DEZE link.