Kinderwenscoach met zorgachtergrond

Mijn naam is Brenda ten Have – Straatman en ik ben kinderwenscoach en miskraamcoach.

Sinds januari 2015 heb ik mijn eigen praktijk waarin ik mensen met een (nog) onvervulde kinderwens begeleid tijdens deze onzekere periode in hun leven. Ik begeleid en steun ze om zo goed mogelijk met hun huidige situatie om te gaan.

Ook help ik vrouwen met het verwerken van een miskraam, zodat het verdriet en het schuldgevoel een plekje in hun leven kan krijgen.

Mijn verlangen om kinderwenscoach te worden

Met mijn opleiding tot maatschappelijk werker op zak ging ik aan het werk als ambulant begeleider. Ik begeleide mensen met een verstandelijke beperking bij het zelfstandig wonen. In die periode had ik allerlei lichamelijke en psychosociale klachten, omdat zwanger worden na een jaar nog steeds niet gelukt was en ik ook nog eens een miskraam kreeg. Ik zocht hulp, maar dat verliep allemaal erg stroef. Bij een maatschappelijk werker kreeg ik maar één gesprek en de praktijkondersteuner van de huisarts nam mij totaal niet serieus.

Na een lange zoektocht naar hulp kwam ik terecht bij een fysiotherapeut die gespecialiseerd was in lichamelijke klachten veroorzaakt door stress. Zij hielp me met het omgaan met mijn emoties en ik heb daar heel veel aan gehad.

Het idee om andere mensen met een kinderwens ook snel en effectief te helpen was al snel geboren. Ik volgde de training ‘Rouw bij een onvervulde kinderwens’ en schoolde mij in België tot kinderwensconsulent.

Later volgde ik de opleiding tot miskraamcoach, om ook vrouwen met dit stille verdriet te kunnen helpen.

Om me verder te verdiepen en specialiseren in het thema rouw heb ik de basis en vervolgtraining: begeleiden bij verlies en rouw gevolgd.

Open en kwetsbaar in gesprek

Inmiddels heb ik samen met mijn man twee heerlijke kereltjes van drie en één, maar ik weet nog goed hoe moeilijk het was dat mijn vriendinnen en schoonzussen zwanger werden, terwijl het bij mij maar niet lukte. Daar kwam ook nog bij, dat een aantal mensen in mijn directe omgeving mijn verdriet niet goed begreep en er dus niet goed mee omging. Ik weet dus als geen ander wat jij nu meemaakt en zal al mijn kennis en heel mijn hart gebruiken om jou zo goed mogelijk te helpen.

Het is mijn missie om jou de steun te bieden die je nodig hebt. Om je handvatten te geven waarmee je ondanks je verdriet verder kunt.

Mijn hulp als kinderwenscoach

In mijn kinderwensbegeleiding luister ik zonder te oordelen en kijk ik samen met jou naar wat je wensen zijn en waar je grenzen liggen. Je kunt je hart bij mij luchten en ik help jou en je partner bij alles waar jullie in deze periode tegenaan lopen. Als je alvast wat meer over mijn praktijk wilt weten, luister dan even naar DIT radio-interview met RTV Zwolle FM.

Ik bied mijn kinderwensbegeleiding en miskraambegeleiding zowel in mijn praktijk als tijdens mooie wandelingen in de natuur aan en ik krijg veel positieve reacties op mijn workshops.

‘Brenda stimuleerde ons om samen te kijken naar hoe we verder konden.
We leerden bewuster tijd met elkaar door te brengen en ons verdriet samen aan te gaan.’

Vragen of kennismaken?

Heb je vragen over mijn begeleiding of wil je vrijblijvend kennismaken? Aarzel dan niet en neem gerust contact met me op.
Dit kan door te bellen naar 06 41 49 49 13 of door een e-mail te sturen naar info@kinderwensbegeleiding.nl