Miskraambegeleiding: verdriet een plek geven

Loop jij na je miskraam rond met schuldgevoelens?
Lukt het je niet om na deze pijnlijke gebeurtenis weer plezier te hebben in het leven?

In mijn miskraambegeleiding help ik je om beter met je gevoelens van verdriet en schuld om te gaan. Je staat er niet alleen voor.

Stil verdriet en schuldgevoel

Een miskraam, of vroeggeboorte, is een ervaring die je diep raakt. In 2014 heb ik het zelf meegemaakt. Omdat ik in een ziekenhuistraject zat en bezig was met opnieuw zwanger worden, stonden ik en de mensen om mij heen, er te weinig bij stil. Later heb ik dit stil verdriet, met het schuldgevoel dat er aan vastkleefde, alsnog doorvoeld en verwerkt.
Ik heb nu twee gezonde kinderen, maar in mijn hart ben ik altijd moeder van drie.

Helaas worden je gevoelens rondom een miskraam niet altijd serieus genomen. Je voelt je dan heel alleen.
Ik bied in mijn miskraambegeleiding een traject aan waarin we het verdriet om je kindje samen een plek geven in je leven. Dit doe ik aan de hand van de methode Rejoyce Xpress. Een vier stappen methode waarbij je met stellingen en visualisatie je verdriet een plekje geeft en je schuldgevoel opheft.

Miskraambegeleiding: verdriet een plekje geven

Rejoyce Xpress-methode

Door het uitspreken van je gevoelens, worden je gevoelens echt. Dit kan confronterend zijn, maar het geeft ook ruimte voor het doorleven van je gevoel. Dit doorleven brengt ontspanning en opluchting.

In de Rejoyce Xpress gaan we aan de hand van een symbool of voorwerp, dat jij associeert met je miskraam, werken aan jouw gevoel. Als miskraamcoach gebruik ik visualisatie en opdrachtkaarten met stellingen die je aanvult. Op deze manier leer je bij je gevoelens te komen en je emoties te uiten.

De vier stappen van de methode:

  1. Kennismakingsgesprek
    Je krijgt de ruimte om je verhaal te vertellen en we maken afspraken voor het vervolgtraject. Dit kan eventueel ook telefonisch.
  2. Station schuldgevoel (tijdsduur 1,5 a 2 uur)
    Vanuit jou en vanuit je kindje kijken we naar je schuldgevoel en doorzien dat je schuldgevoel niet terecht is.
  3. Station verdriet (tijdsduur 1,5 a 2 uur)
    We doorvoelen je verdriet om je kindje en geven het een plek.

In overleg kunnen de stations ook omgedraaid worden.

4. Evaluatie
We bespreken het traject en je ervaring. Wat is er veranderd in je leven?

De stappen plannen we in overleg. We kunnen alle stappen in één dag langslopen maar er ook wat tijd tussen laten zitten.

“Brenda heeft me geduldig en vakkundig begeleid met een Rejoyce reis. Hierdoor kon ik het schuldgevoel van het beëindigen van mijn vroege tweelingzwangerschap loslaten. Mijn tweeling was niet levensvatbaar, waardoor ik niet anders kon. Dit besef was een grote opluchting.”

Contact opnemen voor miskraambegeleiding

Heb je vragen over mijn miskraambegeleiding of wil je weten wat ik specifiek voor jou kan betekenen? Aarzel niet en neem gerust contact met me op.
Dit kan door te bellen op 06 41 49 49 13 of door een mail te sturen naar info@kinderwensbegeleiding.nl.

Kijk voor de kosten van mijn miskraambegeleiding bij Tarieven.