Miskraambegeleiding: verdriet een plek geven

Loop jij na je miskraam rond met schuldgevoelens?
Lukt het je niet om na deze pijnlijke gebeurtenis weer plezier te hebben in het leven?

In mijn miskraambegeleiding help ik je om beter met je gevoelens van verdriet en schuld om te gaan. Je staat er niet alleen voor!

Stil verdriet en schuldgevoel

Een miskraam (of vroeggeboorte) is een ervaring die je diep raakt. In 2014 heb ik het zelf meegemaakt en ik heb deze nare ervaring niet goed verwerkt maar me voornamelijk gefocust op opnieuw zwanger worden. Ook mijn omgeving sprak er zo weinig mogelijk over. Maar mijn verdriet en schuldgevoelens heb ik later alsnog helemaal moeten doorvoelen en verwerken. Ik heb inmiddels twee gezonde kinderen, maar in mijn hart zal ik altijd de moeder van drie kinderen blijven.

Helaas worden je gevoelens na een miskraam niet door iedereen serieus genomen. Veel mensen weten niet hoe ze op een goede manier moeten reageren en reageren daarom dus maar helemaal niet, of zeggen dat je nog een ‘nieuw’ kindje kunt krijgen. Je voelt je dan ontzettend onbegrepen en eenzaam in je grote verdriet.

In mijn miskraambegeleiding bied ik je een traject aan waarin we het verdriet om het verlies van je kindje samen een plekje kunnen geven in je leven. Dit doe ik aan de hand van de methode ‘Rejoyce Xpress’. Een 4-stappenmethode waarbij je met stellingen en visualisatie je verdriet een plekje geeft en je schuldgevoel opheft.

Miskraambegeleiding

Rejoyce Xpress-methode

Door je gevoelens hardop uit te spreken worden ze echt. Dit kan heel confronterend zijn, maar het geeft je ook ruimte om deze gevoelens helemaal te doorleven en te doorvoelen, wat je uiteindelijk ontspanning en opluchting zal geven.

Met deze Rejoyce Xpress-methode gaan we met behulp van een symbool of voorwerp dat jij associeert met je miskraam, werken aan jouw gevoel. Als miskraamcoach gebruik ik visualisatie en opdrachtkaarten met stellingen die je aanvult. Op deze manier leer je bij je gevoelens te komen en je emoties te uiten.

De 4 stappen van de methode:

  1. Kennismakingsgesprek
    Je krijgt de ruimte om je verhaal te vertellen en we maken afspraken voor het vervolgtraject.
  2. Station schuldgevoel (tijdsduur ongeveer 1,5 uur)
    We kijken samen naar je schuldgevoelens en doorzien dat deze gevoelens absoluut niet terecht zijn.
  3. Station verdriet (tijdsduur ongeveer 1,5 uur)
    We doorvoelen je verdriet om het verlies van je kindje en geven het een plek.
  4. Evalueren We bespreken de resultaten van het traject en je ervaring. Wat is er veranderd in je leven?

In overleg kunnen de stations ook omgedraaid worden.

Het traject volgen we in twee keer 2 á 2:15 uur. De ene dag is er ruimte om je ervaring te delen en het station verdriet of schuldgevoel te bezoeken. De andere dag staat in het teken van het station verdriet of schuldgevoel en evalueren van je traject.

“Brenda heeft me geduldig en vakkundig begeleid met een Rejoyce-reis. Hierdoor kon ik het schuldgevoel over het beëindigen van mijn vroege tweelingzwangerschap loslaten. Mijn tweeling was niet levensvatbaar, waardoor ik niet anders kon. Dit besef was een grote opluchting.”

“Ik heb het Rejoyce-Xpress traject ervaren als inzicht gevend. Er was genoeg tijd om mijn ervaring te delen. Aan het eind van de eerste afspraak voelde ik me al lichter omdat ik mijn ouder pijn eruit kan laten.”

“Na mijn miskraam kreeg ik last van woede aanvallen wanneer mijn menstruatie weer door kwam. Ik wist niet hoe ik moest rouwen en met mijn emoties om moest gaan. Door het Rejoyce Xpress traject heb ik op een andere manier naar mijn emoties gekeken wat mij verlichting heeft gebracht.

Contact opnemen voor miskraambegeleiding

Heb je vragen over mijn miskraambegeleiding of wil je weten wat ik specifiek voor jou kan betekenen? Aarzel dan niet en neem contact met me op.
Dit kan door te bellen naar: 06 41 49 49 13 of door een mail te sturen naar info@kinderwensbegeleiding.nl.

Kijk voor de tarieven van mijn miskraambegeleiding bij Tarieven.

TIP: Mocht je belangstelling hebben voor deze methode, maar zoek je liever iemand bij jouw in de buurt. Bekijk dan DEZE link.