Miskraam coach

1 op de 10 zwangerschappen eindigt in een miskraam. Dit betekend dat maar liefst 1 op de 4 vrouwen in haar vruchtbare leven te maken krijgt met een miskraam. Dit is een ervaring die je diep raakt. Helaas worden de gevoelens rondom een miskraam niet altijd serieus genomen waardoor vrouwen zich alleen voelen. Vrouwen houden daarom vaak hun gevoelens voor zich en blijven alleen zitten met hun verdriet. Om vrouwen die een miskraam of vroeggeboorte hebben meegemaakt te helpen heb ik de bied ik een traject aan waarin we kindje een plekje geven in je leven. Hieronder vind je meer uitleg over de methode die ik als miskraam coach gebruik om je gevoelens te uiten.

Miskraam coach

Omgaan met verdriet en schuldgevoel:

De Rejoyce Xpress is een methode waarin we naar je gevoelens gaan die je hebt bij je te vroeg geboren kindje. Aan de hand van een symbool of voorwerp dat jij associeert met je miskraam gaan we werken aan jouw gevoel. Als miskraam coach gebruik ik een visualisatie en opdracht kaarten met stellingen die je aanvult. Op deze manier leer je bij je gevoelens te komen en emoties te uiten.

De thema’s die aan de orde komen zijn: Verdriet en schuldgevoel. Dit zijn de thema’s die het meest spelen, bij vrouwen die een miskraam gehad hebben.

We plannen de onderstaande stappen in overleg in. Dit kan variëren van een dag waarin we alle stappen bij langs gaan. Tot 4 keer afspreken enalle stappen los van elkaar doen. Wel is het belangrijk dat er tussen stap 2 en drie niet langer dan een week zit.

  1. Kennismakingsgesprek (ruimte om je verhaal te vertellen, afspraken maken over het vervolg van het traject). Dit kan eventueel ook telefonisch.
  2. Station verdriet of station schuldgevoel tijdsduur 1:30 á 2:00 uur (tijdens het kennismakingsgesprek spreken we af welke reis we als eerste zullen maken)
  3. Station verdriet of station schuldgevoel tijdsduur 1:30 á 2:00 uur (tijdens het kennismakingsgesprek spreken we af welke reis we als eerste zullen maken)
  4. Evaluatie (Na bespreken van het traject wat is je ervaring en wat is er verandert in je leven).

Mijn eigen miskraam:

Zelf heb ik in 2015 een Miskraam gehad. In de eerste instantie heb ik hier weinig bij stil gestaan. We waren op dat moment net in een ziekenhuis traject gestapt, omdat een zwangerschap uit bleef. Mijn focus lag dan ook meer op weer zwanger worden dan op het verwerken van mijn verlies. Om mij heen werd ook er geen aandacht aan besteed aan mijn miskraam dus hield ik mijn gevoel van verdriet en schuldgevoel voor me en keek ik vooruit. Wil je mijn hele verhaallezen kijk dan op DEZE link.

Mijn ervaring met de Rejoyce Xpress: 

Tijdens de de opleiding tot miskraam coach heb ik het traject zelf ook doorlopen. Mijn ervaringen licht ik graag toe in een persoonlijk gesprek wanneer daar behoefte aan is.

Aanbieding:

Omdat ik dit traject nieuw aanbied wil ik jullie graag een mooi aanbod doen. De eerste 5 aanmeldingen krijgen een mooie korting op het traject van vier bijeenkomsten. In plaats van €225,- betalen de snelle beslissers €200,-