Kinderwensbegeleiding met aandacht voor jou

Staat jouw leven volledig in het teken van je onvervulde kinderwens?
Kun je moeilijk omgaan met het gemis van het kindje dat in je hart al bestond?

In mijn kinderwensbegeleiding help ik je graag met het omgaan van je emoties en gevoelens. Om je langverwachte kinderwens (even) een plek te geven en je te richten op een hoopvolle toekomst.

Omgaan met de leegte van kinderloosheid

Het diepgewortelde verlangen naar een kindje met je geliefde is groot. Je droomt over een lief klein mensje waar je samen voor zorgt en mee speelt. In je gedachten bestaat hij of zij al. Maar hoe ga je om met het gemis als deze levensverrijking voor jou steeds uitblijft en je in een achtbaan terechtkomt van hoop en vrees?
Misschien staat je relatie onder spanning of loop je in je omgeving tegen onbegrip aan?

Als kinderwensbegeleider geef ik jou inzichten en handvatten om deze zware periode in je leven te verlichten. Je kunt bij mij je hart luchten en ik ben een en al oor voor jou. Uit ervaring weet ik dat zwanger worden niet vanzelfsprekend is. Ik kan me daarom goed inleven in je situatie.

Ook help ik je graag met het verwerken van je verdriet en het geven van invulling aan je leven als je een kinderloze toekomst ingaat.

Vormen voor kinderwensbegeleiding

Om je goed te kunnen helpen bied ik in mijn praktijk verschillende vormen van kinderwensbegeleiding aan.

Individuele gesprekken

In persoonlijke gesprekken van een uur gaan we na waar jouw behoeften liggen. Jij bepaalt hoe frequent we afspreken en waar we het over hebben. Het kan bijvoorbeeld gaan over het maar niet zwanger kunnen worden, ongewenst kinderloos zijn, omgaan met je omgeving of je secundaire kinderwens.

Om helder te krijgen waar je tegenaan loopt, geef ik je tips en opdrachten waarmee je zelf aan de slag kunt.

Lees meer

Kinderwensbegeleiding in relatie

Een onvervulde kinderwens kan spanning in je relatie geven. Mannen gaan anders om met het gemis dan vrouwen. Het is belangrijk om elkaar de ruimte te geven en samen met de situatie te leren omgaan. Juist nu je elkaar zo hard nodig hebt.

Ik kan jullie helpen om elkaar weer te vinden in deze moeilijke periode.

Lees meer

Het is ook mogelijk om de gesprekken tijdens een mooie natuurwandeling te houden
In de verbondenheid met de natuur kom je volledig tot rust. We praten dan in een bezinnende omgeving en genieten van geluiden, kleuren en geuren.

Besluitvormingsgesprek

Wil je alleen deskundig advies bij het maken van een belangrijke keuze? Wellicht twijfel je over nog een vruchtbaarheidsbehandeling of het wel of niet vertrekken naar het buitenland voor een behandeling aldaar.

Ik denk mee in de voor- en nadelen en gebruik mijn kennis en ervaring om samen tot de juiste keuze te komen.

Lees meer

Workshops

In mijn workshops ontmoet je andere mensen die ook met hun kinderwens worstelen. Dit kan heel steungevend zijn. Je deelt je ervaringen en verdriet en werkt samen aan leuke opdrachten die het leven weer inhoud geven.

Lees meer

kinderwensbegeleiding met aandacht voor jou. Workshop onvervulde kinderwens

De stappen van mijn kinderwensbegeleiding

Ongeacht de begeleidingsvorm die je kiest, verloopt mijn traject altijd aan de hand van de volgende stappen:

 • E-mail je situatie
  Graag ontvang ik per mail (info@kinderwensbegeleding.nl) een samenvatting van de situatie waar je nu inzit en de weg die je al hebt afgelegd.
  Zo kan ik me al goed voorbereiden op het intakegesprek en kunnen we sneller aan de slag.

 • Intakegesprek
  Bij het intakegesprek gaan we dieper in op jouw situatie en formuleren we de vragen waar je mee zit. Als ik een goed beeld heb van waar je staat en wat je wilt bereiken, gaan we concreet aan de slag.  
 • Vervolggesprekken
  In de vervolggesprekken gaan we kijken aan welke doelen je eerst wilt werken. Ook doen we dan opdrachten voor het verkrijgen van inzichten en het leren omgaan met je onvervulde kinderwens.

“Dankzij de kinderwensbegeleiding van Brenda vond ik een manier om rust te vinden in mijn altijd aanwezige verdriet. Ik kon weer kijken naar mijn wensen en doelen voor de toekomst.”

Contact opnemen

Heb je vragen over mijn kinderwensbegeleiding of wil je weten wat ik specifiek in jouw situatie kan betekenen? Aarzel niet en neem gerust contact met me op.
Dit kan door te bellen op 06 41 49 49 13 of door een mail te sturen naar info@kinderwensbegeleiding.nl

Kijk voor de kosten van mijn kinderwensbegeleiding bij Tarieven.