Besluitvormingsgesprek

In een besluitvormingsgesprek kijk ik met jouw naar jouw vraag. Voor welke keuze sta je en welke keuze mogelijkheden heb je. Dit kan gaan over vruchtbaarheidsbehandelingen. Bijvoorbeeld wat wil je wel en wat wil je niet, ga je nog een behandeling aan of niet. Daarnaast kun je denken over het wel of niet naar het buitenland gaan.

Een belsuitvormingsgeprek kan ook belangrijk zijn tijdens een zwangerschap. Wanneer je tijdens een zwangerschap beslissingen moet maken over onderzoeken, echo’s, uitslagen van echo’s etc bespreken we de mogelijke uitslagen en je gevoelens en eventuele wensen.

Keuze rondom vruchtbaarheidsbehandeling of zwangerschap

Als je een keuze moet maken is het belangrijk dat je de voor en nadelen goed tegen elkaar afweegt. Jij bent immers de gene die verder moet leven met het besluit dat je neemt. Het ziekenhuis heeft vaak een plan voor je, maar het is goed om na te denken of dit wel bij jouw past. Het is dat soms fijn om een onafhankelijk persoon je gedachten en gevoelens te bespreken en de mogelijkheden op een rij te zetten. Daarvoor kan een besluitvormingsgesprek goed zijn.

Door concrete vragen te stellen zet ik jullie aan het denken en komen we dichter bij het antwoordt op jullie vraag. Je hoeft natuurlijk niet direct een besluit te nemen, zo makkelijk gaat dat niet. We maken een volgende stap waarna jullie naar huis gaan en verder kunnen borduren op het gesprek dat we gehad hebben en samen een besluit kunnen nemen waar jullie je goed bij voelen.

Wil je eerst meer over mij weten voordat je contact opneemt? Kijk dan eerst even HIER!