Besluitvorming gesprek

In een besluitvorming gesprek bespreken we jouw vragen. Voor welke keuze(s) sta je en welke keuzemogelijkheden heb je? Dit kan bijvoorbeeld gaan over het wel of niet ondergaan van vruchtbaarheidsbehandelingen. Wat wil je wel en wat wil je niet, ga je (nog) een behandeling aan of niet?

Een besluitvormingsgesprek kan ook belangrijk zijn tijdens een zwangerschap. Wanneer je tijdens een zwangerschap belangrijke beslissingen moet nemen over bijvoorbeeld onderzoeken en behandelingen, echo’s, uitslagen van echo’s etc., bespreken we samen de consequenties van die uitslagen, je gevoelens daarover en je eventuele wensen.

Besluitvorming gesprek

Keuzes betreffende een vruchtbaarheidsbehandeling of zwangerschap

Als je bepaalde keuzes moet maken of belangrijke beslissingen moet nemen, is het belangrijk dat je de voor- en nadelen goed tegen elkaar afweegt. Jullie zijn immers degenen die verder moeten leven met de gevolgen van die keuzes en beslissingen. Het ziekenhuis heeft vaak wel een plan voor je, maar het is goed om na te denken of dit wel bij jou past. Het kan dan heel fijn zijn om je gedachten en gevoelens daarover te delen met iemand die onbevooroordeeld is en die begrijpt waar jullie doorheen gaan. Samen bespreken we dan de mogelijkheden die jullie (nog) hebben.

Door concrete vragen te stellen, zet ik jullie aan het denken en komen we samen dichter bij het antwoord op jullie vraag. Je hoeft natuurlijk niet direct een besluit te nemen, zo makkelijk gaat dat natuurlijk niet. We bedenken samen de volgende stap in het traject en daarna gaan jullie daar thuis rustig over nadenken, zodat jullie uiteindelijk een besluit kunnen nemen dat goed voelt.

Wil je graag eerst wat meer over mij weten voordat je contact opneemt? Kijk dan eerst even HIER!