Agenda

Welkom op de agenda van kinderwens begeleiding. Op deze agenda vind je activiteiten die ik organiseer samen met iemand of alleen. De workshops worden gegeven in kleine groepjes zodat er genoeg ruimte is om jouw verhaal te vertellen. Daarnaast is er genoeg ruimte voor lotgenoten contact. Het is fijn om met lotgenoten je ervaringen te delen. Dit lucht op en je kunt van elkaar leren om met situaties om te gaan. We gaan actief aan de slag met opdrachten en er wordt informatie gegeven over het onderwerp van de workshop. Klik op de links als je meer wilt weten over een workshop. Je kunt vragen stellen of je aanmelden via info@kinderwensbegeleiding.nl of 06-41494913.

Op dit moment bied ik de volgende workshops aan:

Samen een opdracht doen tijdens de workshop.

jul
11
za
Worskhop: ‘In behandeling voor je kinderwens’. @ heerlijk bij spacewinner
jul 11 @ 09:30 – 15:00

Workshop: ‘In behandeling voor je kinderwens’.

Een (nog) onvervulde kinderwens kan een enorme invloed hebben op je kwaliteit van leven. Het verlangen naar een kindje is vaak zó sterk, dat je wanhopig wordt wanneer het maar niet lukt en je hele leven staat in het teken van zwanger worden en/of blijven.

Wanneer je uiteindelijk begint aan het traject van vruchtbaarheidsbehandelingen komt daar nog een dimensie bij: het ondergaan van vruchtbaarheidsbehandelingen, het prikken van hormonen, de ziekenhuisbezoeken, het afstemmen van werk en vruchtbaarheidsbehandeling enz.

Ook krijg je al snel te maken met de vaak uiteenlopende reacties van de mensen uit je omgeving. Niet iedereen is immers even tactisch en niet iedereen kan zich goed inleven in jullie situatie. En hoe gaat het eigenlijk met jullie eigen relatie in deze moeilijke periode?

Workshop: "in behandeling voor je kinderwens"!

Herken je jezelf in het bovenstaande en heb je behoefte aan informatie of lotgenotencontact? Meld je dan aan voor de workshop ‘In behandeling voor je kinderwens’. Deze workshop geeft veel informatie over het onderwerp en door het uitvoeren van een aantal opdrachten kunnen veel onduidelijkheden duidelijker gemaakt worden. De groep telt maximaal 6 personen, zodat in gesprek komen met je lotgenoten makkelijker is en iedereen zijn verhaal kan vertellen.

Wat levert de workshop: ‘In behandeling voor je kinderwens’ je op:

 • Inzicht in de impact van een (nog) onvervulde kinderwens op je leven heeft;
 • Uitleg over rouw om het niet in vervulling gaan van je kinderwens;
 • Zicht op wat je energie kost en waar je energie van krijgt;
 • Handvatten voor de toekomst;
 • Praktische informatie;
 • Lotgenoten contact.

Wat anderen vonden van de workshop:

 • Er hing een fijne sfeer en alles was goed geregeld.
 • De workshop was erg leuk en zinvol.
 • Ik voelde me echt verlicht, ik kan 2019 nu beter aan.
 • Fijn om een hele dag over mijn kinderwens te kunnen praten.
 • Ik heb een fijne dag gehad.
 • Goede begeleiding: rustig, beheerst en scherp.

Interesse?

De eerstvolgende workshop : ‘in behandeling voor je kinderwens’ wordt gegeven op Zaterdag 11 juli  van 9:30 tot 15:30 uur bij heerlijk bij spacewinner in Zwolle. De kosten voor deze dag zijn €80,-, inclusief koffie of thee met iets lekkers en een lunch.

Meer behoefte aan een persoonlijk gesprek?

Heb je meer behoefte aan een individueel gesprek? Dat kan ook! Informatie hierover vind je onder  deze link. Wil je graag samen met je partner komen praten? Klink dan op deze link.

aug
22
za
Workshop: ‘Creatief met je kinderwens!’
aug 22 @ 09:00 – 13:00

Workshop: ‘Creatief met je kinderwens!’

Als je een kinderwens hebt die niet makkelijk in vervulling gaat, ben je veel in je hoofd en met je lichaam bezig. Om een keer op een andere manier met je kinderwens bezig te zijn, organiseer ik de workshop: ‘Creatief met je kinderwens’. Een ochtend waarop je op een creatieve manier met je kinderwens bezig kunt zijn.

creatief met je kinderwens

Wat gaan we doen?

 • We beginnen met een ontspanningsoefening om te landen en je gevoelens over je ongewenste kinderloosheid naar boven te krijgen.
 • Daarna gaan we een woordveld maken met woorden die voor jouw bij je ongewenst kinderloosheid horen.
 • We gaan ook onderzoeken van welke dingen je energie krijgt.
 • We gaan een moodboard maken om te visualiseren hoe je toekomst eruit moet gaan zien.

Thema’s die aan bod kunnen komen zijn:

 • Rouw;
 • Je omgeving;
 • Angst;
 • Vruchtbaarheidsbehandeling;
 • Rituelen;
 • Jullie eigen inbreng is natuurlijk ook van harte welkom.

Interesse?

De eerste workshop zal plaatsvinden op: zaterdag 13 juni van 9:00 tot 13:00 uur bij:  ‘Heerlijk bij Spacewinner’ in Zwolle. De workshop is inclusief een lunch koffie of thee met wat lekkers.

Wil je meer weten over deze workshop of wil je je aanmelden? Stuur dan een e-mail naar: info@kinderwensbegeleiding.nl.

Heb je meer behoefte aan een persoonlijke gesprek? Neem dan contact met me op via DEZE link. Den neem ik zo snel mogelijk contact met je op.

 

sep
19
za
Workshop: ‘secundaire kinderwens’. @ zwolle
sep 19 @ 09:30 – 15:00

Wanneer je eerste kindje een jaar of twee is en je naar een tweede kindje gaat verlangen, noemen we dat een secundaire kinderwens. Deze wens kan net zo sterk zijn als de wens voor een eerste kindje. Helaas wordt dit door de omgeving niet altijd erkend. In de workshop ‘Secundaire kinderwens’ staat jouw verlangen naar een volgend kindje centraal.

Als een volgende zwangerschap uitblijft.

Als een zwangerschap uitblijft, komt er veel op je af. Misschien heb je dit bij je eerste zwangerschap al meegemaakt of misschien is dit de eerste keer dat zwanger worden niet zo makkelijk gaat als je had gehoopt. Hoe ga je hier dan mee om? Mag je niet zeuren omdat je al een kindje hebt? Of mag je verdriet om je missende volgende kindje er ook zijn? In hoeverre betrek je je (eerste) kind bij deze kinderwens en hoe ga je om met de reacties van je omgeving op je teleurstelling dat zwanger worden niet lukt? Vaak wordt toch gezegd dat je al een prachkind hebt en daarmee tevreden moet zijn. Hoe ver ga je om de wens op een volgend kindje te vervullen?

worskhop: "secundaire kinderwens"

Tijdens deze workshop gaan we in op je gevoelens, ervaringen en wensen. Alle gevoelens en emoties mogen er zijn. Door middel van verschillende opdrachten gaan we aan de slag met jouw emoties omtrent het kindje dat je mist en omtrent de vruchtbaarheidsbehandelingen die nodig zijn om hopelijk je kinderwens te verwezenlijken.

Door je ervaringen en gevoelens te delen met lotgenoten krijg je erkenning en zie je dat je niet de enige bent met dit verdriet. Jullie kunnen elkaar steunen in deze moeilijke tijd.

Onderwerpen en opdrachten die aan de orde kunnen komen zijn:

  • de rouwcirkel
  • omgaan met je omgeving
  • kinderwens en je relatie
  • omgaan met energie.
  • hoe ga je om met het kindje dar er al wel is.
  • schrijfopdracht
  • associatieopdracht

Aanmelding:

Je kunt je aanmelden door een e-mail te sturen naar: info@kinderwensbegeleiding.nl

Voordat je aan de workshop begint, vraag ik je om een intakelijst in te vullen. Hierin vraag ik o.a. om kort te vertellen waar je het meeste behoefte aan hebt in je eigen situatie. Zo kan ik de workshop afstemmen op de behoeftes van de verschillende deelnemers.

Wil je liever in een één-op-ééngesprek praten over jouw secundaire kinderwens?  Klik dan op DEZE link.

De kosten voor deze dag zijn € 80,- , inclusief koffie of thee met iets lekkers en een lunch.