Agenda

Welkom op de agenda van kinderwens begeleiding. Op deze agenda vind je activiteiten die ik organiseer samen met iemand of alleen. De workshops worden gegeven in kleine groepjes zodat er genoeg ruimte is om jouw verhaal te vertellen. Daarnaast is er genoeg ruimte voor lotgenoten contact. Het is fijn om met lotgenoten je ervaringen te delen. Dit lucht op en je kunt van elkaar leren om met situaties om te gaan. We gaan actief aan de slag met opdrachten en er wordt informatie gegeven over het onderwerp van de workshop. Klik op de links als je meer wilt weten over een workshop. Je kunt vragen stellen of je aanmelden via info@kinderwensbegeleiding.nl of 06-41494913.

Op dit moment bied ik de volgende workshops aan:

Samen een opdracht doen tijdens de workshop.

jul
25
za
Workshop: ‘Ongewenst kinderloos, wat nu?’ @ heerlijk bij spacewinner
jul 25 @ 09:30 – 15:00

Workshop: ‘Ongewenst kinderloos, wat nu?’

Wanneer je te horen krijgt dat samen een kindje krijgen niet gaat lukken, stort je wereld waarschijnlijk in. Jullie leven samen, zoals je dat voor ogen had, zal geen werkelijkheid worden. Wat ga je dan doen? Hoe ga je je leven samen invullen zonder dat zo gewenste kindje? Hoe ga je de leegte opvullen? In de workshop ‘Ongewenst kinderloos, wat nu?’ gaan we met deze vragen aan de slag.

ongewenst kinderloos, wat nu?

De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Waar loop je tegenaan bij je onvervulde kinderwens?
 • Voor welke facetten speelt dit een rol?
 • Uitleg van het duaal proces van rouwverwerking.
 • Een schrijfopdracht over ‘het missen van je kindje’.
 • Een andere invulling van je toekomst nu je ongewenst kinderloos blijft.

Reacties van deelnemers aan de workshop:

• Fijne gezellige dag met openheid en tijd voor ieders verhaal.
• Het was een dag met een lach en een traan.
• Fijn om ervaringen te kunnen delen.
• Brenda luisterde goed, vatte goed samen en had respect voor ieders persoonlijkheid en verhaal.

Interesse?

De eerstvolgende workshop ‘Ongewenst kinderloos’ wordt gegeven op zaterdag 23 mei van 9:30 tot 15:30 uur bij ‘Heerlijk bij spacewinner in Zwolle. De kosten voor deze dag zijn € 80,- inclusief koffie of thee met iets lekkers en een lunch.

Deze workshop geeft veel informatie over het onderwerp. De groep telt maximaal 6 personen, zodat in gesprek komen met je lotgenoten makkelijker is en iedereen zijn verhaal kan vertellen.

Wil je graag deelnemen aan deze workshop? Dan kun je je opgeven via info@kinderwensbegeleiding.nl of 06-41494913. Ook voor eventuele vragen kun je gebruikmaken van dit e-mailadres en telefoonnummer.

Heb je behoefte aan een persoonlijk gesprek?

Heb je liever een persoonlijk gesprek? Dat kan ook! Informatie hierover vind je onder DEZE link. Wil je graag samen met je partner komen praten? Klik dan op DEZE link.

Let op: tot en met de maand 23 april geldt er een vroegboekkorting van 10 euro.

 

sep
19
za
Workshop: ‘secundaire kinderwens’. @ zwolle
sep 19 @ 09:30 – 15:00

Wanneer je eerste kindje een jaar of twee is en je naar een tweede kindje gaat verlangen, noemen we dat een secundaire kinderwens. Deze wens kan net zo sterk zijn als de wens voor een eerste kindje. Helaas wordt dit door de omgeving niet altijd erkend. In de workshop ‘Secundaire kinderwens’ staat jouw verlangen naar een volgend kindje centraal.

Als een volgende zwangerschap uitblijft.

Als een zwangerschap uitblijft, komt er veel op je af. Misschien heb je dit bij je eerste zwangerschap al meegemaakt of misschien is dit de eerste keer dat zwanger worden niet zo makkelijk gaat als je had gehoopt. Hoe ga je hier dan mee om? Mag je niet zeuren omdat je al een kindje hebt? Of mag je verdriet om je missende volgende kindje er ook zijn? In hoeverre betrek je je (eerste) kind bij deze kinderwens en hoe ga je om met de reacties van je omgeving op je teleurstelling dat zwanger worden niet lukt? Vaak wordt toch gezegd dat je al een prachkind hebt en daarmee tevreden moet zijn. Hoe ver ga je om de wens op een volgend kindje te vervullen?

worskhop: "secundaire kinderwens"

Tijdens deze workshop gaan we in op je gevoelens, ervaringen en wensen. Alle gevoelens en emoties mogen er zijn. Door middel van verschillende opdrachten gaan we aan de slag met jouw emoties omtrent het kindje dat je mist en omtrent de vruchtbaarheidsbehandelingen die nodig zijn om hopelijk je kinderwens te verwezenlijken.

Door je ervaringen en gevoelens te delen met lotgenoten krijg je erkenning en zie je dat je niet de enige bent met dit verdriet. Jullie kunnen elkaar steunen in deze moeilijke tijd.

Onderwerpen en opdrachten die aan de orde kunnen komen zijn:

  • de rouwcirkel
  • omgaan met je omgeving
  • kinderwens en je relatie
  • omgaan met energie.
  • hoe ga je om met het kindje dar er al wel is.
  • schrijfopdracht
  • associatieopdracht

Aanmelding:

Je kunt je aanmelden door een e-mail te sturen naar: info@kinderwensbegeleiding.nl

Voordat je aan de workshop begint, vraag ik je om een intakelijst in te vullen. Hierin vraag ik o.a. om kort te vertellen waar je het meeste behoefte aan hebt in je eigen situatie. Zo kan ik de workshop afstemmen op de behoeftes van de verschillende deelnemers.

Wil je liever in een één-op-ééngesprek praten over jouw secundaire kinderwens?  Klik dan op DEZE link.

De kosten voor deze dag zijn € 80,- , inclusief koffie of thee met iets lekkers en een lunch.