Agenda

Welkom op de agenda van kinderwens begeleiding. Op deze agenda vind je activiteiten die ik organiseer samen met iemand of alleen. De workshops worden gegeven in kleine groepjes zodat er genoeg ruimte is om jouw verhaal te vertellen. Daarnaast is er genoeg ruimte voor lotgenoten contact. Het is fijn om met lotgenoten je ervaringen te delen. Dit lucht op en je kunt van elkaar leren om met situaties om te gaan. We gaan actief aan de slag met opdrachten en er wordt informatie gegeven over het onderwerp van de workshop. Klik op de links als je meer wilt weten over een workshop. Je kunt vragen stellen of je aanmelden via info@kinderwensbegeleiding.nl of 06-41494913.

Op dit moment bied ik de volgende workshops aan:

Samen een opdracht doen tijdens de workshop.

mei
23
za
Workshop: “Ongewenst kinderloos, wat nu?”
mei 23 @ 09:30 – 15:00

Workshop: “Ongewenst kinderloos, wat nu?”

Wanneer je te horen krijgt dat een kindje van jullie samen krijgen niet gaat lukken stort je wereld waarschijnlijk in elkaar. Je leven zoals je dit voor ogen had gaat geen werkelijkheid worden. Wat ga je dan doen, hoe ga je je leven invullen zonder je gewenste kindje. Hoe ga je de leegte opvullen? Dit zijn vragen die je tegen kunt komen wanneer jullie grote wens niet in vervulling gaat. In de workshop: “ongewenst kinderloos, wat nu? ” gaan we met deze vragen aan de slag.

ongewenst kinderloos, wat nu?

De workshop bestaat uit een combinatie van informatie verstrekking, het maken van opdrachten en lotgenoten contact. De groepsgrootte is maximaal 6 personen zodat iedereen de kans krijgt om zijn of haar verhaal te vertellen.

De volgende onderwerpen zullen aan de orde komen:
* Waar loop je tegen aan bij je onvervulde kinderwens,
* Op welke gebieden van je leven speelt dit een rol.
* Uitleg duaal proces van rouwverwerking.
* Een schrijfopdracht
* Hoe geef je je leven een andere invulling nu je ongewenst kinderloos blijft.

Wat zeggen deelnemers over deze workshop:
• Fijne gezellige dag met openheid en tijd voor ieders verhaal.
• Het was een dag met een lach en een traan.
• Fijn om ervaringen te delen te zijn.
• De coach luisterde goed, vat goed samen en heeft respect voor ieders persoonlijkheid en verhaal.

De kosten voor deze workshop zijn 80 euro inclusief koffie/thee en iets lekkers. Natuurlijk wordt er voor een lekkere lunch ook gezorgd. 

Let op: tot en met de maand Maart geld er een vroegboek korting van 10 euro.

Meer informatie over de workshop kun je vinden via DEZE link.

Wil je graag deelnemen aan deze workshop dan kun je je opgeven via info@kinderwensbegeleiding.nl of 06 41494913. Ook eventuele vragen kun je via deze weg stellen.

jun
13
za
Workshop: “Creatief met je kinderwens”
jun 13 @ 09:00 – 13:00

Workshop: “creatief met je kinderwens!”

Als je een kinderwens hebt die niet makkelijk in vervulling gaat ben je veel in je hoofd en met je lichaam bezig. Om een keer op een andere manier met je kinderwens bezig te zijn organiseer ik een de workshop: “creatief met je kinderwens”. Een ochtend waarop je op een creatieve manier met je kinderwens bezig kan zijn.

workshop: "creatief met je kinderwens".

Wat  ga je doen.

 • We beginnen met een ontspanning oefening om te landen en je emoties en gevoelens van je ongewenste kinderloosheid te openen.
 • Daarna gaan we een voordenveld maken met woorden die bij je opkomen als je aan je ongewenste kinderloosheid denkt.
 • daarnaast gaan we kijken waar je energie van krijgt.
 • We gaan een moodboard maken voor de toekomst van je leven.

Thema’s die aan bod kunnen komen zijn:

 • Rouw,
 • Omgeving
 • Angst,
 • Vruchtbaarheidsbehandeling
 • Rituelen
 • Jullie eigen inbreng is natuurlijk ook van harte welkom.

Tijdens de workshop zorg ik voor iets lekkers en koffie en thee.

Wil je hier meer over weten mail dan gerust naar info@kinderwensbegeleiding.nl dan houd ik je op de hoogte van de ontwikkelingen.

De workshop is inclusief lunch koffie, thee en wat lekkers. Dus reserveer de dag vast in je agenda.

aug
29
za
Workshop: secundaire kinderwens. @ zwolle
aug 29 @ 09:30 – 15:00

Wanneer je een kindje een jaar of twee is en je begint een wens te krijgen voor een tweede kindje noemen we dit een secundaire kinderwens. Deze wens kan net zo sterk zijn als de wens voor een eerste kindje. Helaas wordt dit door de omgeving niet altijd erkend. In de workshop: secundaire kinderwens” staat jou kinderwens centraal.

Als een volgende zwangerschap uitblijft.

Als een zwangerschap uitblijft komt er veel op je af. Misschien heb je dit bij je eerste zwangerschap al meegemaakt of misschien is dit de eerste keer dat zwanger worden toch niet zo makkelijk blijkt dat je gedacht had. Hoe ga je hier dan mee om. Moet je niet zeuren omdat je al een kindje hebt of mag je verdriet om je missende tweede kindje er ook zijn. Hoe ga je om met je kindje die je hebt, in hoeverre betrek je hem of haar bij je kinderwens, hoe ga je om met je omgeving die wellicht vind dat je blij moet zijn met wat je hebt, hoe ver willen jullie gaan om deze kinderwens te verwezenlijken. Allemaal vragen waar je tegenaan kunt lopen.

worskhop: "secundaire kinderwens"

Tijdens de workshop: “secundaire kinderwens” die ik geef gaan we in op je gevoelens, ervaringen en wensen. Alle gevoelens en emoties mogen er zijn. Doormiddel van opdrachten gaan we aan de slag met jouw emoties rondom het kindje dat je mist en de vruchtbaarheidsbehandelingen die nodig zijn om hopelijk je kinderwens te verwezenlijken.

Door ervaringen met lotgenoten te delen krijg je erkenning en zie je dat je niet de enige bent met dit verdriet en kunnen jullie elkaar steunen in deze moeilijke tijd.

Onderwerpen en opdrachten die aan de orde kunnen komen zijn:

  • de rouwcirkel
  • omgaan met je omgeving
  • kinderwens en je relatie
  • omgaan met energie.
  • hoe ga je om met het kindje dar er al wel is.
  • schrijfopdracht
  • associatieopdracht

De kosten:

De kosten voor deze workshop zijn 80 euro. Dit is inclusief koffie/thee en wat lekkers en een heerlijke lunch.

Aanmelding:

Je kunt je aanmelden door een e-mail te sturen naar info@kinderwensbegeleiding.nl

Voordat je aan de workshop begint vraag ik je om een intake lijst in te vullen. Hierin vraag ik onder andere waar je behoefte aan hebt. Op deze manier kan ik de workshop afstemmen op de behoefte van jouw, daarom ligt de inhoud van de workshop nog niet helemaal vast.

Wil je liever in een één op één gesprek praten over jouw secundaire kinderwens, dan kan dat ook. Kijk dan op DEZE link.

sep
26
za
Workshop: “Rouw na je miskraam”.
sep 26 @ 09:30 – 15:30
Workshop: "Rouw na je miskraam".

Workshop: “Rouw na je miskraam”.

Tijdens de workshop “Rouw na je miskraam” staan we stil bij jouw miskraam en het kindje dat je verloren bent. Op deze dag mogen alle gevoelens van verdriet, schuldgevoel, boosheid, etc er zijn. Tijdens de dag geef ik informatie en opdrachten. Dit helpt je om je kindje een plekje te geven in je leven. Daarnaast is er genoeg ruimte om jouw ervaringen en gevoelens met de groep te delen als je daar behoefte aan hebt. Het mag wel, maar je bent niets verplicht.

Lotgenoten contact is erg fijn omdat je elkaar begrijpt en aan een half woord genoeg hebt. Erkenning is erg fijn, je voelt je minder alleen en begrepen waardoor je steun aan elkaar hebt.

Wanneer je interesse hebt ik de workshop en je je aan wil melden zal ik je vragen een intake formulier in te vullen. Hierin zal ik je ook vragen wat je belangrijk vind in de workshop. Hiermee wil ik  aansluiten aan jullie behoeftes, het programma ligt dus nog niet helemaal vast.

Welke onderwerpen kunnen komen aanbod:

 • Het duaal proces model bij rouw
 • Een schrijfopdracht
 • Omgaan met schuld gevoel
 • Omgaan met de omgeving
 • Energie opdracht
 • Eind opdracht
 • Lotgenotencontact

Kosten  80 euro inclusief koffie/thee iets lekkers en lunch.

Let op er geld een vroeg boeking korting van 10 euro tot/met juli

Wil je graag deelnemen aan deze workshop dan kun je je opgeven via info@kinderwensbegeleiding.nl. Vragen kun je ook stellen via dit e-mail adres of via 06-41494913.

Wil je liever één op één in gesprek over je miskraam kijk dan om DEZE link.