Agenda

Welkom op de agenda van kinderwens begeleiding. Op deze agenda vind je activiteiten die ik organiseer samen met iemand of alleen. De workshops worden gegeven in kleine groepjes zodat er genoeg ruimte is om jouw verhaal te vertellen. Daarnaast is er genoeg ruimte voor lotgenoten contact. Het is fijn om met lotgenoten je ervaringen te delen. Dit lucht op en je kunt van elkaar leren om met situaties om te gaan. We gaan actief aan de slag met opdrachten en er wordt informatie gegeven over het onderwerp van de workshop. Klik op de links als je meer wilt weten over een workshop. Je kunt vragen stellen of je aanmelden via info@kinderwensbegeleiding.nl of 06-41494913.

Op dit moment bied ik de volgende workshops aan:

Samen een opdracht doen tijdens de workshop.

mrt
21
za
Worskhop: “in behandeling voor je kinderwens”. @ heerlijk bij spacewinner
mrt 21 @ 09:30 – 15:30

Workshop: “in behandeling voor je kinderwens”.

Een (nog) onvervulde kinderwens heeft invloed op alle facetten van je leven. Het kan je in zijn macht hebben en je weet soms niet meer wat je moet doen. Je hele leven staat in het teken van zwanger worden. Dit is niet zo gek, veel vrouwen met een (nog) onvervulde kinderwens worstelen hiermee.
De invloed van vruchtbaarheidsbehandelingen:
Ook het ondergaan van vruchtbaarheidsbehandelingen hebben veel invloed op je leven. Het prikken van hormonen, de ziekenhuisbezoeken, het afstemmen van werk en vruchtbaarheidsbehandeling, allemaal zaken waar je mee te maken krijgt wanneer je in behandeling bent voor je kinderwens. Daarnaast heb je ook nog te dealen met je omgeving, de ene kan beter met jullie situatie om gaan dan de ander. En je relatie hoe gaan jullie samen om met deze moeilijke periode?

Workshop: "in behandeling voor je kinderwens"!

Interesse?

Herken je het bovenstaande en wil je een dag in het teken zetten van je kinderwens? Meld je dan aan voor de workshop: “in behandeling voor je kinderwens”. De workshop zal bestaan uit een combinatie van informatie verstrekking, het maken van opdrachten en lotgenoten contact. De groepsgrootte is maximaal 6 personen zodat iedereen de kans krijgt om zijn of haar verhaal te vertellen.

Wat levert de workshop: “in behandeling voor je kinderwens” op:

 • Inzicht in wat een (nog) onvervulde kinderwens op je leven heeft.
 • Uitleg over rouw met betrekking tot je kinderwens en vruchtbaarheidsbehandeling.
 • Lotgenoten contact
 • Handvatten voor de toekomst.
 • Praktische informatie.

Wat anderen vonden van de workshop:

• Er hing een fijne sfeer en alles was goed geregeld.
• De workshop was erg leuk en zinvol.
• Ik voelde me echt verlicht, ik kan 2019 nu beter aan.
• Fijn om een hele dag over mijn kinderwens te praten. ik heb een fijne dag gehad.
• Goede begeleiding: rustig, beheerst en scherp.

Wanneer:

Zaterdag 21 maart van 9:30 tot 15:30 uur in Zwolle. De kosten voor de workshop zijn 80 euro inclusief koffie/thee, iets lekkers en lunch.

LET OP: In de maand januari ontvang je een vroeg boek korting van 10 euro dus dan betaal je 70 euro ipv 80 euro.

Heb je meer behoefte aan een individueel gesprek? Dat kan ook kijk dan even op deze link. Het is ook mogelijk om samen met je partner te komen hierover vind je meer informatie onder deze link.

mei
23
za
Workshop: “Ongewenst kinderloos, wat nu?”
mei 23 @ 09:30 – 15:30

Workshop: “Ongewenst kinderloos, wat nu?”

Wanneer je te horen krijgt dat een kindje van jullie samen krijgen niet gaat lukken stort je wereld waarschijnlijk in elkaar. Je leven zoals je dit voor ogen had gaat geen werkelijkheid worden. Wat ga je dan doen, hoe ga je je leven invullen zonder je gewenste kindje. Hoe ga je de leegte opvullen? Dit zijn vragen die je tegen kunt komen wanneer jullie grote wens niet in vervulling gaat. In de workshop: “ongewenst kinderloos, wat nu? ” gaan we met deze vragen aan de slag.

ongewenst kinderloos, wat nu?

In mijn workshop: Ongewenst kinderloos, wat nu?” gaan we hier samen naar kijken.
De workshop bestaat uit een combinatie van informatie verstrekking, het maken van opdrachten en lotgenoten contact. De groepsgrootte is maximaal 6 personen zodat iedereen de kans krijgt om zijn of haar verhaal te vertellen.

De volgende onderwerpen zullen aan de orde komen:
* Waar loop je tegen aan bij je onvervulde kinderwens,
* Op welke gebieden van je leven speelt dit een rol.
* Uitleg duaal proces van rouwverwerking.
* Een schrijfopdracht
* Hoe geef je je leven een andere invulling nu je ongewenst kinderloos blijft.

De kosten voor deze workshop zijn 80 euro inclusief koffie/thee en iets lekkers. Natuurlijk wordt er voor een lekkere lunch ook gezorgd. 

Meer informatie over de workshop kun je vinden via DEZE link.

Wil je graag deelnemen aan deze workshop dan kun je je opgeven via info@kinderwensbegeleiding.nl of 06 41494913. Ook eventuele vragen kun je via deze weg stellen.

jun
13
za
Workshop: “Creatief met je kinderwens”
jun 13 hele dag
Workshop: "Creatief met je kinderwens"

Als je een kinderwens hebt die niet makkelijk in vervulling gaat ben je veel in je hoofd en met je lichaam bezig. Om een keer op een andere manier met je kinderwens bezig te zijn organiseer ik een de workshop: “creatief met je kinderwens”. Tijdens deze creatieve dag waarop je creatief met je kinderwens bezig kan zijn. Hoe de dag er precies uit gaat zien kan ik nog niet vertellen omdat ik hier nog mee bezig ben. Wat ik je al wel kan vertellen is dat deze dag in het teken staat van jouw kinderwens. Samen met lotgenoten ga je aan de slag en aan het eind van de dag neem je dierbare dingen mee naar huis die jouw tot steun kunnen zijn tijdens je verdere kinderwens proces.

Thema’s die aan bod kunnen komen zijn:

 •  Rouw,
 • Omgeving
 •  Angst,
 • Vruchtbaarheidsbehandeling
 •  Afscheid nemen
 • Rituelen
 • jullie eigen inbreng is natuurlijk ook van harte welkom.

Wil je hier meer over weten mail dan gerust naar info@kinderwensbegeleiding.nl dan houd ik je op de hoogte van de ontwikkelingen.

De workshop is inclusief lunch koffie, thee en wat lekkers. Dus reserveer de dag vast in je agenda.

aug
22
za
Workshop: secundaire kinderwens. @ zwolle
aug 22 @ 09:30 – 15:30

Wanneer je een kindje een jaar of twee is en je begint een wens te krijgen voor een tweede kindje noemen we dit een secundaire kinderwens. Deze wens kan net zo sterk zijn als de wens voor een eerste kindje. Helaas wordt dit door de omgeving niet altijd erkend. In de workshop: secundaire kinderwens” staat jou kinderwens centraal.

Als een volgende zwangerschap uitblijft.

Als een zwangerschap uitblijft komt er veel op je af. Misschien heb je dit bij je eerste zwangerschap al meegemaakt of misschien is dit de eerste keer dat zwanger worden toch niet zo makkelijk blijkt dat je gedacht had. Hoe ga je hier dan mee om. Moet je niet zeuren omdat je al een kindje hebt of mag je verdriet om je missende tweede kindje er ook zijn. Hoe ga je om met je kindje die je hebt, in hoeverre betrek je hem of haar bij je kinderwens, hoe ga je om met je omgeving die wellicht vind dat je blij moet zijn met wat je hebt, hoe ver willen jullie gaan om deze kinderwens te verwezenlijken. Allemaal vragen waar je tegenaan kunt lopen.

worskhop: "secundaire kinderwens"

Tijdens de workshop: “secundaire kinderwens” die ik geef gaan we in op je gevoelens, ervaringen en wensen. Alle gevoelens en emoties mogen er zijn. Doormiddel van opdrachten gaan we aan de slag met jouw emoties rondom het kindje dat je mist en de vruchtbaarheidsbehandelingen die nodig zijn om hopelijk je kinderwens te verwezenlijken.

Door ervaringen met lotgenoten te delen krijg je erkenning en zie je dat je niet de enige bent met dit verdriet en kunnen jullie elkaar steunen in deze moeilijke tijd.

Onderwerpen en opdrachten die aan de orde kunnen komen zijn:

  • de rouwcirkel
  • omgaan met je omgeving
  • kinderwens en je relatie
  • omgaan met energie.
  • schrijfopdracht
  • associaltieopdracht

De kosten:

De kosten voor deze workshop zijn 80 euro. Dit is inclusief koffie/thee en wat lekkers en een heerlijke lunch.

Aanmelding:

Je kunt je aanmelden door een e-mail te sturen naar info@kinderwensbegeleiding.nl

Voordat je aan de workshop begint vraag ik je om een intake lijst in te vullen. Hierin vraag ik onder andere waar je behoefte aan hebt. Op deze manier kan ik de workshop afstemmen op de behoefte van jouw, daarom ligt de inhoud van de workshop nog niet helemaal vast.

Wil je liever in een één op één gesprek praten over jouw secundaire kinderwens, dan kan dat ook. Kijk dan op DEZE link.