Agenda

Welkom op de agenda van kinderwens begeleiding. Op deze agenda vind je activiteiten die ik organiseer samen met iemand of alleen. De workshops worden gegeven in kleine groepjes zodat er genoeg ruimte is om jouw verhaal te vertellen. Daarnaast is er genoeg ruimte voor lotgenoten contact. Het is fijn om met lotgenoten je ervaringen te delen. Dit lucht op en je kunt van elkaar leren om met situaties om te gaan. We gaan actief aan de slag met opdrachten en er wordt informatie gegeven over het onderwerp van de workshop. Klik op de links als je meer wilt weten over een workshop. Je kunt vragen stellen of je aanmelden via info@kinderwensbegeleiding.nl of 06-41494913.

Op dit moment bied ik de volgende workshops aan:

Samen een opdracht doen tijdens de workshop.

okt
24
za
Worskhop: ‘In behandeling voor je kinderwens’. @ heerlijk bij spacewinner
okt 24 @ 09:30 – 15:30

Workshop: ‘In behandeling voor je kinderwens’.

Een (nog) onvervulde kinderwens kan een enorme invloed hebben op je kwaliteit van leven. Het verlangen naar een kindje is vaak zó sterk, dat je wanhopig wordt wanneer het maar niet lukt en je hele leven staat in het teken van zwanger worden en/of blijven.

Wanneer je uiteindelijk begint aan het traject van vruchtbaarheidsbehandelingen komt daar nog een dimensie bij: het ondergaan van vruchtbaarheidsbehandelingen, het prikken van hormonen, de ziekenhuisbezoeken, het afstemmen van werk en vruchtbaarheidsbehandeling enz.

Ook krijg je al snel te maken met de vaak uiteenlopende reacties van de mensen uit je omgeving. Niet iedereen is immers even tactisch en niet iedereen kan zich goed inleven in jullie situatie. En hoe gaat het eigenlijk met jullie eigen relatie in deze moeilijke periode?

Workshop: "in behandeling voor je kinderwens"!

Herken je jezelf in het bovenstaande en heb je behoefte aan informatie of lotgenotencontact? Meld je dan aan voor de workshop ‘In behandeling voor je kinderwens’. Deze workshop geeft veel informatie over het onderwerp en door het uitvoeren van een aantal opdrachten kunnen veel onduidelijkheden duidelijker gemaakt worden. De groep telt maximaal 6 personen, zodat in gesprek komen met je lotgenoten makkelijker is en iedereen zijn verhaal kan vertellen.

Wat levert de workshop: ‘In behandeling voor je kinderwens’ je op:

 • Inzicht in de impact van een (nog) onvervulde kinderwens op je leven heeft;
 • Uitleg over rouw om het niet in vervulling gaan van je kinderwens;
 • Zicht op wat je energie kost en waar je energie van krijgt;
 • Handvatten voor de toekomst;
 • Praktische informatie;
 • Lotgenoten contact.

Wat anderen vonden van de workshop:

 • Er hing een fijne sfeer en alles was goed geregeld.
 • De workshop was erg leuk en zinvol.
 • Ik voelde me echt verlicht, ik kan 2019 nu beter aan.
 • Fijn om een hele dag over mijn kinderwens te kunnen praten.
 • Ik heb een fijne dag gehad.
 • Goede begeleiding: rustig, beheerst en scherp.

Interesse?

De kosten voor deze dag zijn €80,-, inclusief een lekkere lunch, koffie of thee met iets lekkers.

Let op: De maand augustus kun je gebruik maken met een vroeg boek korting van 10% dat betekend dat je geen 80 euro betaald, maar 72 euro.

Je kunt je opgeven via het onderstaande contactformulier, dan stuur ik je een inschrijf formulier en verdere informatie toe.

Meer behoefte aan een persoonlijk gesprek?

Heb je meer behoefte aan een individueel gesprek? Dat kan ook! Informatie hierover vind je onder  deze link. Wil je graag samen met je partner komen praten? Klink dan op deze link.

nov
21
za
Workshop: ‘Ongewenst kinderloos, wat nu?’ @ heerlijk bij spacewinner
nov 21 @ 09:30 – 15:30

Workshop: ‘Ongewenst kinderloos, wat nu?’

Wanneer je te horen krijgt dat samen een kindje krijgen niet gaat lukken, stort je wereld waarschijnlijk in. Jullie leven samen, zoals je dat voor ogen had, zal geen werkelijkheid worden. Wat ga je dan doen? Hoe ga je je leven samen invullen zonder dat zo gewenste kindje? Hoe ga je de leegte opvullen? In de workshop ‘Ongewenst kinderloos, wat nu?’ gaan we met deze vragen aan de slag.

ongewenst kinderloos, wat nu?

De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Waar loop je tegenaan bij je onvervulde kinderwens?
 • Voor welke facetten speelt dit een rol?
 • Uitleg van het duaal proces van rouwverwerking.
 • Een schrijfopdracht over ‘het missen van je kindje’.
 • Een andere invulling van je toekomst nu je ongewenst kinderloos blijft.

Reacties van deelnemers aan de workshop:

• Fijne gezellige dag met openheid en tijd voor ieders verhaal.
• Het was een dag met een lach en een traan.
• Fijn om ervaringen te kunnen delen.
• Brenda luisterde goed, vatte goed samen en had respect voor ieders persoonlijkheid en verhaal.

Interesse?

De eerstvolgende workshop ‘Ongewenst kinderloos’ wordt gegeven op zaterdag 21 november van 9:30 tot 15:30 uur bij ‘Heerlijk bij spacewinner in Zwolle. De kosten voor deze dag zijn € 80,- inclusief koffie of thee met iets lekkers en een lunch.

Deze workshop geeft veel informatie over het onderwerp. De groep telt maximaal 6 personen, zodat in gesprek komen met je lotgenoten makkelijker is en iedereen zijn verhaal kan vertellen.

Wil je graag deelnemen aan deze workshop? Dan kun je je opgeven via info@kinderwensbegeleiding.nl of 06-41494913. Ook voor eventuele vragen kun je gebruikmaken van dit e-mailadres en telefoonnummer.

Heb je behoefte aan een persoonlijk gesprek?

Heb je liever een persoonlijk gesprek? Dat kan ook! Informatie hierover vind je onder DEZE link. Wil je graag samen met je partner komen praten? Klik dan op DEZE link.

Let op: De maand augustus kun je gebruik maken met een vroeg boek korting van 10% dat betekend dat je geen 80 euro betaald, maar 72 euro.

 

jan
23
za
Workshop: ‘secundaire kinderwens’. @ zwolle
jan 23 @ 09:30 – 15:30

Wanneer je eerste kindje een jaar of twee is en je naar een tweede kindje gaat verlangen, noemen we dat een secundaire kinderwens. Deze wens kan net zo sterk zijn als de wens voor een eerste kindje. Helaas wordt dit door de omgeving niet altijd erkend. In de workshop ‘Secundaire kinderwens’ staat jouw verlangen naar een volgend kindje centraal.

Als een volgende zwangerschap uitblijft.

Als een zwangerschap uitblijft, komt er veel op je af. Misschien heb je dit bij je eerste zwangerschap al meegemaakt of misschien is dit de eerste keer dat zwanger worden niet zo makkelijk gaat als je had gehoopt. Hoe ga je hier dan mee om? Mag je niet zeuren omdat je al een kindje hebt? Of mag je verdriet om je missende volgende kindje er ook zijn? In hoeverre betrek je je (eerste) kind bij deze kinderwens en hoe ga je om met de reacties van je omgeving op je teleurstelling dat zwanger worden niet lukt? Vaak wordt toch gezegd dat je al een prachkind hebt en daarmee tevreden moet zijn. Hoe ver ga je om de wens op een volgend kindje te vervullen?

worskhop: "secundaire kinderwens"

Tijdens deze workshop gaan we in op je gevoelens, ervaringen en wensen. Alle gevoelens en emoties mogen er zijn. Door middel van verschillende opdrachten gaan we aan de slag met jouw emoties omtrent het kindje dat je mist en omtrent de vruchtbaarheidsbehandelingen die nodig zijn om hopelijk je kinderwens te verwezenlijken.

Door je ervaringen en gevoelens te delen met lotgenoten krijg je erkenning en zie je dat je niet de enige bent met dit verdriet. Jullie kunnen elkaar steunen in deze moeilijke tijd.

Onderwerpen en opdrachten die aan de orde kunnen komen zijn:

  • de rouwcirkel
  • omgaan met je omgeving
  • kinderwens en je relatie
  • omgaan met energie.
  • hoe ga je om met het kindje dar er al wel is.
  • schrijfopdracht
  • associatieopdracht

Aanmelding:

Je kunt je aanmelden door een e-mail te sturen naar: info@kinderwensbegeleiding.nl

Voordat je aan de workshop begint, vraag ik je om een intakelijst in te vullen. Hierin vraag ik o.a. om kort te vertellen waar je het meeste behoefte aan hebt in je eigen situatie. Zo kan ik de workshop afstemmen op de behoeftes van de verschillende deelnemers.

Voor deelname kun je je opgeven via het onderstaande contactformulier, dan stuur ik je een aanmeldingsformulier en verdere informatie toe.

Wil je liever in een één-op-ééngesprek praten over jouw secundaire kinderwens?  Klik dan op DEZE link.

De kosten voor deze dag zijn € 80,- , inclusief koffie of thee met iets lekkers en een lunch.

feb
20
za
Workshop: ‘Rouw na je miskraam’.
feb 20 @ 09:30 – 15:30
Workshop: 'Rouw na je miskraam'.

Workshop: ‘Rouw na je miskraam’.

Als je zwanger bent, ben je natuurlijk helemaal in de wolken! Je kijkt uit naar een toekomst samen met jullie kindje. Als dan blijkt dat er iets niet goed is met je kindje of als je een miskraam krijgt, vergaat je wereld. Je weet dat het risico bestaat maar meestal denk je dat dit jou niet zal overkomen. Voor vrouwen die dit hebben meegemaakt, heb ik de workshop ‘rouw na een miskraam’ ontwikkeld.

Tijdens deze workshop staan we stil bij jouw miskraam en het kindje dat je bent verloren. Op deze dag mogen alle gevoelens van verdriet, schuld, woede etc. er zijn. Ik geef je alle informatie die je nodig hebt en die je kan helpen om je verdriet te dragen en je overleden kindje een plekje te geven in je leven. Daarnaast is er genoeg ruimte om jouw ervaringen en gevoelens met de groep te delen, wanneer je daar behoefte aan hebt.

Lotgenoten contact is erg fijn omdat je elkaar begrijpt en aan een half woord genoeg hebt. Erkenning is erg fijn, je voelt je minder alleen en begrepen waardoor je steun aan elkaar hebt.

Welke onderwerpen kunnen komen aanbod?

 • Het duaal procesmodel bij rouw
 • Een schrijfopdracht
 • Omgaan met schuld gevoel
 • Omgaan met de omgeving
 • Energie opdracht
 • Eind opdracht
 • Lotgenotencontact

Wil je graag deelnemen aan deze workshop dan kun je je opgeven via het onderstaande contactfurmulier, info@kinderwensbegeleiding.nl. Dit e-mailadres kun je ook gebruiken voor vragen en wanneer je dat liever telefonisch wilt doen, kan dat ook: 06-41494913.

Wil je liever een persoonlijk gesprek plannen? Klik dan op DEZE link.

De kosten voor deze dag zijn € 80,- inclusief koffie of thee met iets lekkers en een lunch.

 

mrt
20
za
Workshop: ‘Creatief met je kinderwens!’
mrt 20 @ 09:00 – 13:00

Workshop: ‘Creatief met je kinderwens!’

Als je een kinderwens hebt die niet makkelijk in vervulling gaat, ben je veel in je hoofd en met je lichaam bezig. Om een keer op een andere manier met je kinderwens bezig te zijn, organiseer ik de workshop: ‘Creatief met je kinderwens’. Een ochtend waarop je op een creatieve manier met je kinderwens bezig kunt zijn.

creatief met je kinderwens

Wat gaan we doen?

 • We beginnen met een ontspanningsoefening om te landen en je gevoelens over je ongewenste kinderloosheid naar boven te krijgen.
 • Daarna gaan we een woordveld maken met woorden die voor jouw bij je ongewenst kinderloosheid horen.
 • We gaan ook onderzoeken van welke dingen je energie krijgt.
 • We gaan een moodboard maken om te visualiseren hoe je toekomst eruit moet gaan zien.

Thema’s die aan bod kunnen komen zijn:

 • Rouw;
 • Je omgeving;
 • Angst;
 • Vruchtbaarheidsbehandeling;
 • Rituelen;
 • Jullie eigen inbreng is natuurlijk ook van harte welkom.

Interesse?

De eerste workshop zal plaatsvinden op: zaterdag 20 maart 2021 van 9:00 tot 13:00 uur bij:  ‘Heerlijk bij Spacewinner’ in Zwolle. De workshop is inclusief  koffie of thee met wat lekkers. Meer informatie over de prijs volgt binnenkort.

Je kunt je opgeven via onderstaande contact formulier, ik stuur je dan een aanmeldformulier toe en verdere informatie over de workshop.

Wil je meer weten over deze workshop of wil je je aanmelden? Stuur dan een e-mail naar: info@kinderwensbegeleiding.nl.

Heb je meer behoefte aan een persoonlijke gesprek? Neem dan contact met me op via DEZE link. Den neem ik zo snel mogelijk contact met je op.

PS: Woon je niet in de buurt van Zwolle en ben je opzoek naar iemand in jouw buurt die je kan helpen om je miskraam een plekje te geven (in je leven)? Kijk dan op www.miskraamverwerken.nl