Vraag ik niet te vroeg om hulp?

Vraag ik niet te vroeg om hulp? Deze vraag kreeg ik van een dame die aan het begin staat van haar kinderwens traject. Ze vroeg zich af of ze niet te vroeg was om hulp te zoeken, omdat ze nog niet gestart is met een vruchtbaarheidsbehandeling. Ik was heel blij met deze vraag, want je bent nooit te vroeg met het zoeken van hulp. Als deze vraag in je op komt betekend dit dat jij er behoefte aan hebt en dan is het jouw tijd.

Ik herken de vraag wel, toen ik zelf aan het begin stond van ons kinderwens traject had ik ook heel erg de behoefte om met iemand te praten. Mijn angsten en mijn vragen bespreken was daarin het belangrijkste uitgangspunt. Gewoon iemand war ik tegen aan kon praten, die wist waar ik het over had en die naar me luisterde zonder te zeggen dat het allemaal wel mee viel of dat het nog helemaal niet zeker was wat het vervolg zou zijn. Ik vind het daarom helemaal niet gek dat iemand met deze vraag komt.

Mocht jij je ook afvragen of hulp zoeken voor jouw te vroeg is vraag je dan het volgende af:

  • waar heb ik behoefte aan,
  • waar ben ik naar op zoek,
  • wat heb ik nodig om mijn kinderwenstraject aan te kunnen.

Vraag je hierbij niet af wat een ander er van vind of wat een ander zou doen. Kijk naar jezelf en naar jouw behoefte die zijn het belangrijkst. Voor iedereen is het moment om hulp te zoeken anders en als jij behoefte hebt aan ondersteuning is dit jouw moment.

Als je nog niet gestart bent kunnen we zeker wat doen. Afhankelijk van jouw hulpvraag kunnen we kijken naar:

  • wat jouw behoefte zijn,
  • wat je angst is,
  • welke gedachtes er spelen,
  • waar je grenzen liggen,
  • hoe jij en je partner staan stegen over een vruchtbaarheidsbehandeling.

Heb je dus behoefte om voor jezelf het een en ander op een rij te krijgen, aan een luisterend oor en een sparringpartner, neem dan gerust contact met me op.

Vraag ik niet te vroeg om hulp?
Tags: