De invloed van een kinderwens op je relatie.

De invloed van een kinderwens op je relatie kan heel groot zijn. Het is belangrijk om in deze moeilijk tijd met elkaar in gesprek te blijven en naar elkaar te luisteren. Door met elkaar in verbinding te blijven kunnen jullie elkaar steunen in deze tijd.

Wanneer stellen een tegenslag te voorduren krijgen kunnen er twee dingen gebeuren. Het maakt je relatie sterker of jullie groeien uit elkaar. Helaas hoor ik vaak dat een vruchtbaarheidsbehandeling spanning brengt binnen een relatie. Mannen en vrouwen gaan vaak anders om met emoties en dat maakt dat dit binnen een relatie nog wel eens kan botsen.

Bijvoorbeeld: Als een man te horen krijgt dat zijn vrouw niet zwanger geraakt is zal hij hier even bij stil staan en vervolgens afleiding zoeken. Daarnaast probeert hij voor zijn vrouw ook afleiding te zoeken door leuke dingen te regelen of iets lekkers kopen. Vrouwen willen huilen en praten over hun verdriet en hun boosheid. Ook willen ze praten over de mogelijkheden die er nog zijn en hoe nu verder.

Mannen kijken vaak stap voor stap hoe het er voor staat. Terwijl vrouwen een plan A, B en C hebben.

Het is goed om je bewust te zijn van deze verschillen om deze moeilijk periode door te komen. Wanneer je weet hoe de ander met verdriet om gaat kun je hier rekenschap mee houden. Door meer begrip te hebben voor de manier waarop de ander met moeilijke situaties om gaat is het makkelijker om elkaar in zijn/haar waarde te laten en elkaar te begrijpen.

Je leert elkaar op een andere manier kennen.

Wanneer er sprake is van verdriet is het meestal zo dat één van beide personen verdrietig is of niet lekker in zijn/haar vel zit. Op deze momenten kun je steunen op de ander. Bij een (nog) onvervulde kinderwens is er bij beiden spraken van verdriet en gemis. Dit maakt dat het lastiger is om elkaar te steunen omdat je ook met je eigen emoties zit waarmee je te dealen hebt.

Moeilijk momenten verwerk je samen en apart.

Maak tijd om met elkaar te praten en naar elkaar te luisteren. Een vruchtbaarheidsbehandeling is een drukke bezigheid naast je baan en je andere dagelijkse bezigheden. Een goed gesprek kan er dan soms niet van komen omdat je daar geen tijd of energie voor hebt. Het is daarom goed om tijd in te plannen om samen te praten over jullie kinderwens en vruchtbaarheidsbehandelingen. Het weekend is daarvoor een goed moment. Wat ik ook wel eens hoor is dat stellen het prettig vinden om te praten tijdens een wandeling of een autorit. Op deze manier wordt je niet afgeleid door de dingen thuis zoals de televisie, telefoon of huishoudelijke taken die nog liggen te wachten.

Wil je meer lezen over het verschil tussen mannen en vrouwen lees dan DEZE blog die ik eerder geschreven heb.

De invloed van een kinderwens op je relatie

Kom je er samen niet uit dan is het goed om een coach of therapeut te raadplegen. Samen kijken we dan waar jullie tegenaan lopen en wat we hier aan kunnen doen. Ik ben onpartijdig en door onze gesprekken zal er meer begrip en steun voor elkaar ontstaan. Als je een reactie achter laat via het contact formulier neem ik zo snel mogelijk contact met jullie op.

De invloed van een kinderwens op je relatie.