Er is een nieuw jaar begonnen en een nieuw jaar bied nieuwe kansen.

Er is een nieuw jaar begonnen en een nieuw jaar bied nieuwe kansen. Hoe ga jij het nieuwe jaar in? Heb je hoop op iets moois, ben je bang voor wat komen gaat of is het een jaar om je onvervulde kinderwens een plek te geven in je leven zonder dat het iedere dag pijn doet.

Wat het ook mag zijn, ik hoop dat jullie een mooi jaar tegemoet gaan met veel energie, geluk en steun van dierbare mensen om jullie heen.

Nieuw jaar nieuwe kansen!

Iedereen start het nieuwe jaar met andere wensen, doelen en verwachtingen. De een hoopt dit jaar meer duidelijkheid te krijgen over waarom zwanger worden niet lukt. De ander hoopt dat de vruchtbaarheidsbehandelingen nu eindelijk eens zullen leiden tot een zwangerschap en een ander hoopt dit jaar een weg te vinden om met zijn/haar onvervulde kinderwens om te kunnen gaan.

Probeer toch hoop te houden.

Het is soms lastig om hoop te houden tijdens een vruchtbaarheidsbehandeling, vooral als je al zo lang bezig bent om je kinderwens te vervullen. Het is belangrijk om wel hoop te blijven houden. Wanneer je de hoop verliest zal het moeilijker zijn om met een positief gevoel de vruchtbaarheidsbehandeling te ondergaan, want als je het doet met het idee dat het toch geen nut heeft zal het lastiger zijn om de pijn, frustratie en vermoeidheid te doorstaan. Het geen hoop meer hebben of kunnen opbrengen, komt vaak voort uit de angst voor teleurstellingen. Als je geen hoopt hebt dat je deze keer wel zwanger zult raken zal de teleurstelling ook minder groot zijn als je werkelijk niet zwanger bent, want je had hier immers al op gerekend. In de praktijk werkt dit echter niet zo. Hoe hart je ook je best doen onbewust blijf je toch hoop houden op een positieve zwangerschapstest en zal een negatieve uitslag toch weer een teleurstelling met zich mee brengen.

Er is een nieuw jaar begonnen en een nieuw jaar bied nieuwe kansen.

Sta stil bij teleurstelling wanneer je niet zwanger bent.

Houd daarom realistische hoop en sta stil bij de teleurstelling als die eenmaal daar is. Sta stil bij je emoties die heel terecht zijn en doorleef ze zonder ze weg te stoppen. Op deze manier heb je weer ruimte in je hoofd en hart om een nieuwe poging met frisse moet in te stappen.

Probeer met een open vizier in te stappen zonder verwachtingen. Denk bijvoorbeeld ik doe mijn best om de kans op het slagen van deze behandeling zo groot mogelijk te maken. Als het niet lukt ben je natuurlijk super teleurgesteld en heel verdrietig. Dit hoort erbij en is heel normaal.

Sta stil bij het verdriet om je onvervulde kinderwens!

Een onvervulde kinderwens is een onderdeel van je leven. Op bepaalde momenten komt het gemis weer om de hoek kijken. Dat mag en is heel normaal. Wanneer er iemand in je omgeving zwanger is, je op kraamvisite gaat, er kinderen van vrienden een mijlpaal in hun leven behalen of op een andere manier geconfronteerd wordt met je gemis mag dit gemis er zijn. Hoe lang het ook geleden is dan je te horen kreeg dat je kinderwens niet in vervulling zal gaan het gemis zal nooit helemaal weg gaan. Laat het gevoel van gemis er zijn, sta er bij stil dat dit mag en wees lief voor jezelf. Verwen jezelf met iets leuks of lekkers om jezelf een steuntje in de rug te geven. Praat met mensen die je begrijpen en steunen je bent hierin niet alleen.

Behoefte om te praten.

Als je behoefte hebt aan een gesprek mag je altijd contact met me opnemen voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. We kunnen dan kijken wat ik voor je kan betekenen. Ik bied individuele hulp, maar je kunt ook samen met je partner komen als jullie behoefte hebben om samen over jullie kinderwens te prakten. Wanneer je behoefte hebt aan lotgenoten contact kun je ook deelnemen aan een workshop zodat je ervaringen kunt uitwisselen en je samen aan de slag gaat om met je (nog) onvervulde kinderwens om te gaan. Vanaf de lente wil ik ook buiten activiteiten gaan aanbieden waarin we actief in de natuur aan de slag gaan en je handvatten krijgt om met je (nog) onvervulde kinderwens om te gaan.

Ben je nog niet zo lang bezig met het vervullen van je kinderwens en wil je handvatten om de kans op een zwangerschap te vergroten en hoe je met je kinderwens om kunt gaan. Kijk dan op DEZE link of mijn e-boek iets voor jouw is.

Er is een nieuw jaar begonnen en een nieuw jaar bied nieuwe kansen.