Boos op Corona

We leven momenteel in een rare, angstige en onzekere tijd. Een tijd waarin we niet meer mogen en kunnen doen wat we normaal wel doen. Een tijd waarin we geen contact meer kunnen hebben met onze dierbaren. Een tijd waarin we beperkt worden door een klein virus dat heel veel schade aanbrengt op veel verschillende gebieden. Door corona staat bijna de hele wereld stil. Ben jij boos op corona?

Corona zet ook jouw leven stil. Je vruchtbaarheidsbehandeling wordt uitgesteld waardoor jij langer in onzekerheid blijft over of je kinderwens ooit in vervulling zal gaan. Ik kan me voorstellen dat je hier heel boos en verdrietig over bent. En dit mag ook. Je staat zo machteloos, want je kunt er niets aan doen. Misschien voel je je wel schuldig over je boosheid. Er zijn mensen die dood gaan en jij maakt je druk over een vruchtbaarheidsbehandeling. Maar weet dat dit niets met elkaar te maken heeft. Voor iedereen heeft deze situaties verschillende consequenties en dit is voor iedereen erg vervelend. En jouw situatie is niet erger of minder erg dan die van een ander. Het is alleen anders.

Erken je gevoelens en praat erover

Het is belangrijk om je gevoelens te erkennen en er over te praten. Dit lucht op! Heb je niemand in je omgeving waar je mee kunt praten, zoek dan lotgenoten. Via socia media zijn er verschillende mogelijkheden om in contact te komen met lotgenoten en je emoties met elkaar te delen. Je kunt ook contact opnemen met een professional. Zelf bied ik mijn gesprekken ook digitaal aan zodat we elkaar toch kunnen spreken in deze tijd van afstand. Het is wel even wennen maar het is een goede alternatief op dit moment.

Schrijf het van je af

Wat je ook kunt doen is je boosheid van je af schrijven. Schrijf een brief naar het corona virus. Vertel waar je boos over bent en wat het met je doet. Als je optimaal effect wil hebben is het goed om deze brief ook hardop te lezen zodat de effecten goed kan voelen en je boosheid een plekje kan geven. Mocht je de brief willen laten lezen stuur het dan gerust naar me op ik ben erg benieuwd naar wat jullie te vertellen hebben.

Een gynaecoloog van de fertiliteits afdeling van de Isala heeft een BLOG over geschreven over waarom de fertiliteitsbehandelingen uitgesteld worden en wat de medewerkers van de afdeling nu doen.

Heb jij behoefte aan een gesprek neem dan contact op via 06-41494913 of info@kinderwensbegeleiding.nl

Boos op Corona