Relatietherapie tijdens jullie kinderwenstraject

      Reacties uitgeschakeld voor Relatietherapie tijdens jullie kinderwenstraject

Als je een kinderwens hebt die moeilijk of niet in vervulling gaat heeft dit invloed op je relatie. Soms is een vorm van ondersteuning nodig om elkaar niet kwijt te raken of terug te vinden in deze heftige periode. Relatietherapie tijdens jullie kinderwenstraject kan dan goed zijn. Ik zeg bewust jullie traject, omdat jullie hier samen in staan en samen een weg moeten vinden om hier mee om te gaan.

Relatietherapie tijdens jullie kinderwenstraject

Kort gezegd zijn mannen meer doeners en vrouwen meer denkers en praters.

Als mannen niet veel praten over hun kinderwens denken vrouwen vaak dat een man geen problemen heeft met het moeilijk zwanger worden. Dit is echter niet het geval, maar mannen zoeken liever afleiding. Ze gaan sporten of met vrienden op stap om even niet aan het verdriet en gemis te hoeven denken. Door de vrouw te verwennen en afleiding voor ze te zoeken probeert de man de vrouw tot steun te zijn. Hij gaat ervan uit dat wat bij hem werkt ook bij haar werkt. De vrouw praat graag om haar hart te luchten, daarbij denkt ze vaak aan wat als….. en praat ze over haar gevoelens en frustraties.

Wil je meer lezen over het verschil tussen mannen en vrouwen kijk lees dat mijn blog: “het verschil tussen mannen en vrouwen bij een onvervulde kinderwens.

Probeer elkaar niet kwijt te raken.

Regelmatig hoor ik dat stellen bang zijn om uit elkaar te groeien. Ze horen van lotgenoten dat ze uit elkaar gaan omdat ze elkaar kwijt raken tijdens het traject. Ik begrijp dit heel goed, daarom is het goed om met elkaar in gesprek te blijven over wensen, verwachtingen, gevoelens etc.

Omdat mannen en vrouwen verschillend omgaan met tegenslagen kan er onbegrip en afstand in een relatie ontstaan. Wanneer je er samen niet meer uitkomt is het goed om hulp te zoeken. Dit kan in de vorm wan relatie therapie bij een coach of therapeut.

Tijdens een gesprek met mij als coach kijken we waar jullie tegen aan lopen binnen jullie relatie. Hoe gaan jullie mat tegenslagen op, wat zijn jullie grenzen, wat heb je van elkaar nodig, etc. Als neutraal persoon lijd ik jullie gesprek zodat er weer begrip komt voor elkaar en jullie elkaar kunnen steunen in deze moeilijke tijd.

Hebben jullie behoefte aan relatietherapie tijdens jullie kinderwenstraject neem dan gerust contact met me op om te bespreken wat ik voor jullie kan betekenen. Het is altijd mogelijk een vrijblijvend kennismakingsgesprek te plannen om kennis te maken.