Sinterklaas is weer in het land.

      Reacties uitgeschakeld voor Sinterklaas is weer in het land.

Sinterklaas is weer in het land. Maar als je ongewenst kinderloos bent kan dit een confronterende tijd zijn. Hoe ga je hier mee om.

Sinterklaas is weer in het land

Het sinterklaasfeest is vaak een feest waar je je op verheugd als je kinderen wilt krijgen. Misschien heb je je zelfs wel bedacht hoe leuk het zou zijn om je zwangerschap aan te kondigen tijdens het sinterklaasfeest met je familie. Als je kinderwens dan (nog) niet vervult wordt kan kunnen de maanden november en december erg moeilijk zijn. Zelf kan ik me nog goed herinneren dat ik gek werd van alle reclames. Als sinterklaas weer in het land is kun je er niet meer om heen.

Voor vrouwen en mannen die ongewenst kinderloos zijn is het vaak een tijd van gemis. Gemis van het vieren van sinterklaas met je eigen kindje(s). Misschien heb je wel neefjes en nichtjes en willen je ouders graag samen sinterklaas vieren. Dit kan een enorm dilemma zijn. Je wilt de pres voor een ander niet bederven. Maar voor jullie kan het wel extra pijnlijk zijn om al dat kindergeluk te zien. Het is dan ook belangrijk om goed naar je gevoel te luisteren en aan te voelen waar je zelf behoefte aan hebt. Haal je energie uit gezellig samen zijn dat moet je dat zeker doen. Maar als je weet dat je je tranen weg moet duwen en vervolgend het hele weekend van de leg bent is het wellicht goed om voor jezelf te kiezen en iets voor jezelf of samen met je partner te gaan doen.

Een paar tips op een rij:

  • Erken je verdriet. Je verdriet is heel normaal en mag er zijn.
  • Praat over je gevoel en gemis met je partner, familie en vriendinnen.
  • Ga dingen doen waar jij je goed bij voelt en waar je plezier aan beleeft.
  • Wanneer je er voor kiest om niet bij een sinterklaasfeest aanwezig te zijn leg dit dat uit aan je omgeving. Ze zullen vast begrijpen dat dit voor jouw een moeilijke periode is.
  • Als je alles confronterend vind is het misschien goed om de social media even “uit” zetten want ook daar kom je niet onder de foto’s van vrolijke kinderen uit.

Heb je na aanleiding van deze blog behoefte aan een gesprek? Neem dan gerust contact met me op.