Rouw bij mannen na een Miskraam

      Reacties uitgeschakeld voor Rouw bij mannen na een Miskraam

Mannen rouwen anders dan vrouwen, ook na een miskraam. Wanneer een vrouw een miskraam krijgt heeft dit natuurlijk impact op haar leven. Maar wat vaak vergeten wordt is dat dit voor mannen ook ingrijpend is. Mannen worden vaak vergeten in dit verhaal. Aan vrouwen wordt gevraagd hoe het met ze gaat en aan mannen niet. Dit maakt dat mannen zich soms eenzaam voelen in hun verdriet, alsof dit van hun niet erkend wordt omdat dit alles niet in hun lichaam plaats vond.

Mannen rouwen vaak anders dan vrouwen.

Mannen proberen na een miskraam vaak snel weer aan het werk te gaan om de draad weer op te pakken. Vaak word er dan door de omgeving gedacht dat de ze dan over hun verlies heen zijn of het al hebben verwerkt. In de praktijk werkt dit echter niet zo. Mannen gaan anders om met rouw dan vrouwen. Ze zoeken afleiding door te gaan werken, sporten of iets anders te doen. Dit wil niet zeggen dat ze niet stil staan bij het verlies of het kindje vergeten zijn.

Mannen gaan anders om met rouw dan vrouwen. Dit geld ook na een miskraam. Helaas wordt vaak vergeten dat een miskraam mannen ook raakt. Lees hierover meer in mijn blog.

Mannen steunen de vrouwen op hun eigen manier.

Mannen willen graag hun vrouw steunen en proberen daarom de vrouw te helpen op een manier die voor hun helpend is. Ze willen je meenemen om leuke dingen te doen zodat je even niet aan jullie kindje en de miskraam hoeft te denken. Dat doen ze echt met de beste bedoelingen.

Vrouwen willen rouwen om hun verlies.

Vrouwen willen vaak hun verdriet de vrije loop laten gaan en rouwen om hun kindje dat ze missen. Het is heel goed om stil te staan bij je verdriet en dit verdriet er te laten zijn. Maar soms is het ook goed om je door je man te laten verwennen. Dit is voor jezelf en voor je man fijn. Denk dan dat hij het goed bedoelt en dat dit zijn manier is om met zijn gevoel om te gaan.

Tips om mannen te steunen bij hun miskraam:

  • Mannen zijn vaak geen praters, als je wilt weten wat er in een man om gaat, vraag het ze dan.
  • Vul gedachten en gevoelens niet in. Als een man zijn leven weer op pakt wil het niet zeggen dat hij jullie kindje vergeten is.
  • Accepteer dat mannen anders met emoties om gaan, en laat hem hier vrij in.

Wil je hier met iemand over verder praten neem dan gerust contact met me op.