Grenzen stellen je tijdens vruchtbaarheidsbehandeling

      Reacties uitgeschakeld voor Grenzen stellen je tijdens vruchtbaarheidsbehandeling

Grenzen stellen tijdens je vruchtbaarheidsbehandeling is lastig omdat hier grote consequenties aan zitten. Tijdens een vruchtbaarheidsbehandeling stel je regelmatig je verwachtingen bij. Je hoopt bijvoorbeeld dat iui genoeg zal zijn om zwanger te raken. Maar wat als dit niet zo is, ga je dan verder behandelen of is daar voor jouw de grens berijkt. Grenzen stellen tijdens vruchtbaarheidsbehandeling is belangrijk zodat je bewust bent van wat je wel en niet wilt. Natuurlijk is het niet erg om je grenzen te verleggen, maar doe dit dan wel overwogen en sta achter je keus.

Sommige stellen hebben van te voren duidelijk voor zichzelf hoe ver ze willen gaan in de vruchtbaarheidsbehandeling.  Alleen IUI, doorgaan zolang het met de eigen eitjes/zaadcellen mogelijk is, of een bepaalde leeftijdsgrens die jezelf gesteld hebt. Voor iedereen ligt deze grens anders en het is goed om deze grenzen te bewaken.

Voordat je je grenzen gaat verlegging is het belangrijk om hier goed over na te denken.

  • Wat was voor jullie in de eerste instantie de reden van de grens.
  • Wat is voor jullie de reden om deze grens verleggen.
  • Wat zijn hier de gevolgen van voor jezelf en je eventuele kindje. (bv: als je 43 bent en zwanger raakt, heb je dan nog de energie om leuke dingen met je kindje te gaan doen?)
  • Kun je zelf leven met de keuze die je maakt.
  • Kun je aan je eventuele kindje uitleggen waarom je bepaalde keuzes gemaakt hebt. (bijvoorbeeld waarom je voor donor materiaal gekozen hebt (anoniem of niet anoniem).

Dit zijn belangrijke vragen die je jezelf moet stellen wanneer  je je grenzen verlegt. Het is goed om hier met je partner over te praten en eventueel met vrienden, familie en natuurlijk het ziekenhuis.

Wil je graag met iemand praten die je kan helpen om een gedegen keuze te maken, neem dan gerust contact met me op via DEZE link. Wil je eerst meer weten over wat ik voor je kan betekenen kijk dan op DEZE link.

In mijn blog “Grenzen stellen naar Familie tijdens een vruchtbaarheidsbehandeling: kun je tips lezen over hoe je om kunt gaan met je omgeving. Via DEZE link kun je de die blog lezen.