Grenzen stellen na je omgeving tijdens je vruchtbaarheidsbehandeling

      Reacties uitgeschakeld voor Grenzen stellen na je omgeving tijdens je vruchtbaarheidsbehandeling

Grenzen stellen na je omgeving tijdens je vruchtbaarheidsbehandeling is regelmatig een dilemma. Wanneer je begint aan een vruchtbaarheidsbehandeling dient de 1e keus zich vaak al aan. Gaan we dit vertellen aan familie en vrienden of houden we dit voor ons zelf. De meeste stellen kiezen er in de eerste instantie voor om het voor zichzelf te houden. Maar wanneer het langer duurt worden ze toch opener naar familie toe.

Met deze openheid komt ook veel nieuwsgierigheid van de omgeving kijken. Familie en vrienden willen graag weten waar jullie in het vruchtbaarheidstraject staan en wat de uitslag van een terugplaatsing is. Dit kan erg fijn zijn, maar om je iedereen te moeten vertellen wanneer een poging mislukt is, is natuurlijk ook erg pijnlijk. Daarnaast krijg je ongevraagd goed bedoelde adviezen waar je meestal niets mee kunt en die soms erg pijnlijk zijn. Stel daarom hierin goed je grenzen.

  • Geef bijvoorbeeld aan dat je zelf wel meld wanneer je iets kwijt wilt.
  • Je kunt er ook voor kiezen om de terugplaatsing niet te delen zodat mensen ook niet kunnen uitrekenen wanneer je testdatum is. Zo voorkom je telefoontjes en berichtjes van nieuwsgierige mensen.
  • Geef aan wanneer mensen je kwetsen met hun opmerking, zo weten ze dit en kunnen ze hier rekenschap mee houden.
  • Geef vooral ook aan wat je wel prettig vind, zodat mensen je kunnen steunen.

Een vruchtbaarheidsbehandeling om je kinderwens te vervullen is al heftig genoeg. Als je dan ook nog druk moet maken over je omgeving is dit een extra zware last. Wees daarom duidelijk naar hen toe en geef aan wat je wel en niet prettig vind.

Wil je met iemand praten over dit onderwerp, neem dan gerust contact met me op via DEZE link.

Wil je tips over grenzen stellen tijdens je vruchtbaarheidsbehandeling kijk dan op DEZE link voor de blog die ik hierover geschreven heb.