Creatief met je onvervulde kinderwens.

      Reacties uitgeschakeld voor Creatief met je onvervulde kinderwens.

Wanneer je (nog) ongewenst kinderloos ben is dit emotioneel erg zwaar. Je wordt iedere dag geconfronteerd met je gemis. Je ziet bij anderen wat je zelf zo graag wilt, dat is erg confronterend. Soms is het moeilijk om met mensen over je kinderwens te praten. Het kan dan fijn zijn om je emoties op een creatieve manier te uiten. In dit artikel creatief met je onvervulde kinderwens leg ik uit waarom dit zo belangrijk is.

Eenzaamheid en je onvervulde kinderwens.

Omdat er vaak niet gesproken wordt over een onvervulde kinderwens kan dit erg eenzaam voelen. Het lijkt soms of je de enige bent die met dit probleem worsteld. Natuurlijk is dit niet waar. 1 op de 5á6 stellen heeft moeite om zwanger te raken, dat zijn er dus best veel. Wanneer je er zelf open over bent kom je vaak in je omgeving meer mensen die niet (makkelijk) zwanger raken.

Creatief uiten van je emoties.

Wanneer je het moeilijk vind om te praten is het goed om een andere uitlaatklep te vinden. Dit kan op een sportieve manier, maar ook door creatief bezig te zijn. Door bijvoorbeeld te schilderen, te dansen, te schrijven, te zingen, etc kun je je emoties op een creatieve manier kwijt. Zelf heb ik een tijd gedichten geschreven om mijn emoties op papier te zetten. Dit vond ik erg prettig omdat ik daarmee vorm kon geven aan mijn verdriet. Soms als er iets moois in me opkomt doe ik dit nog steeds. Daarnaast heb ik ook armbandjes gemaakt met maansteentjes en woorden die hoop of troost kunnen bieden. Wil je een aantal creaties van me zien kijk dan op deze facebookpagina https://www.facebook.com/Maansteen-Sieraden-1739983289440403/

Emoties uiten.

Het is belangrijk om je emoties niet weg te stoppen. Wanneer je dit te lang en te vaak doen kunnen zich lichamelijke problemen gaan voordoen. Je emoties moeten er op een bepaalde manier uit en zal zelf een weg vinden om dit te doen, met alle gevolgen van dien. Bedenk daarom wat voor jouw een goed manier is om je emoties te uiten. Vandaar de titel creatief met je onvervulde kinderwens.

Wil je hulp om te kijken hoe jij met je emoties om kan gaan kijk dat op DEZE link wat ik voor je kan betekenen. We kunnen creatief aan de slag, wandelen, praten, wat jij wilt. Wil je liever met lotgenoten in contact komen kijk dan HIER voor de mogelijkheden.