Verlies jezelf niet.

      Reacties uitgeschakeld voor Verlies jezelf niet.

Tijdens een vruchtbaarheidsbehandeling komt er veel op je af. Je moet veel beslissingen maken en er wordt veel van je verwacht. De kans dat je jezelf kwijt raakt is dan een reëel gevaar. Verlies jezelf niet uit het oog tijdens deze intensieve periode.

Alleen nog bezig met je kinderwens

Ik had een dame in mijn praktijk die hier een goed voorbeeld van is. Ze is zo bezig met haar kinderwens dat ze niet meer weet wie ze is buiten haar kinderwens. Als zes jaar staat haar leven in het teken van zwanger worden, op welke manier dan ook. Nu is ze letterlijk ingestort. Ze is zichzelf verloren. Nu haar lichaam haar een halt toe roept en ze verplicht wordt een pauze in te lassen weet ze eigenlijk niet meer wat ze leuk vind om te doen en wat haar energie geeft. We gaan nu samen zoeken naar de dame van vroeger. Natuurlijk zullen we haar niet helemaal terug vinden want er is immers veel gebeurd. Maar door te kijken wie ze vroeger was en wie ze nu is kunnen we op zoek naar een nieuwe versie van haar. Die zichzelf hervind en nieuwe energie heeft om voor de volle 100% de laatste kans aan te pakken.

Verlies jezelf niet.

Het is belangrijk jezelf niet te verliezen in de vruchtbaarheidsbehandeling. Blijf daarom naast de drukte die je hebt met prikken, ziekenhuis bezoeken, echo’s, terugplaatsing etc ook leuke dingen doen. Om deze moeilijke periode door te kunnen komen heb je ook energie nodig. Wanneer je al je energie gebruikt om de behandelingen door te komen en je laad jezelf niet op raak je op een gegeven moment leeg. Lichamelijk en mentaal moet je goed voor jezelf zorgen.

  • blijf daarom met vriendinnen afspreken,
  • plan samen met je partner dagjes weg,
  • houd je hobby in stand
  • gun jezelf af en toe rust.
  • luister naar je gevoel.

Ben jij jezelf kwijt geraakt en heb je hulp nodig om jezelf terug te vinden. kijk dan HIER wat ik voor je kan betekenen.