Kinderwenshuis Zwolle

      Reacties uitgeschakeld voor Kinderwenshuis Zwolle

Woensdag 6 maart is het kinderwenshuis Zwolle geopend in het wijkcentrum van holtebroek. Een initiatief dat vanuit België naar Nederland is over gekomen.

Kinderwenshuis Zwolle

Opleiding kinderwensconsulent in België

Het is weer een tijd geleden dat ik in België de opleiding tot kinderconsulent gevolgd heb. bijna een jaar lang ging ik iedere maand een weekend naar België om daar een dag les te volgen. Wat heb ik daar een mooie mensen leren kennen waar ik af en toe nog steeds contact mee heb.Daar is het idee ontstaan om het kinderwenshuis naar Nederland te halen. Aangezien ik naar Zwolle ging verhuizen was het snel duidelijk dat het kinderwenshuis Zwolle ons doel werd.

Contact met de gemeente

Toen ik tijdens een netwerk bijeenkomst de kans kreeg om iemand van de gemeente te spreken heb ik dit met beide handen aangegrepen. Ik heb trots verteld wat we van plan waren met het kinderwenshuis Zwolle. De wethouder was ook enthousiast en toen is het balletje gaan rollen. Er werd een afspraak gepland met de gemeente om het idee van het kinderwenshuis te bespreken. En er werd besloten om het kinderwenshuis naar zwolle te halen.

Samenwerking

Er werd afgesproken dat ik samen met Shanti het kinderwenshuis op zou zetten. Helaas verliep de communicatie en samenwerking niet zoals ik voorogen had en zijn onze wegen helaas gescheiden. Hoe de toekomst er uit ziet wat betreft een samenwerking is nog onzeker. Ik wil eerst de ontwikkelingen afwachten en ga dan kijken of ik me alsnog bij hen aan zal sluiten.

Kinderwenshuis Zwolle

Ondanks alles vind ik het kinderwenshuis Zwolle een mooi initiatief. Het geeft extra aandacht aan het taboe rondom vruchtbaarheidsproblemen en een(nog) onvervulde kinderwens. Je hoeft je niet te schamen voor vruchtbaarheidsproblemen en het is ook geen schande om hulp te vragen wanneer je het zelf niet meer aan kunt. Het is goed dat mannen, vrouwen en stellen bij professionele hulpverleners terecht kunnen die hun steunen in de moeilijke periode van vruchtbaarheidsbehandelingen en erna.

Mijn eigen praktijk

Zelf spreek ik regelmatig vrouwen en tellen die worstelen met hun vruchtbaarheidsproblemen en (nog) onvervulde kinderwens. Uit ervaring weet ik ook hoe zwaar het is wanneer een kinderwens niet(makkelijk) in vervulling gaan. Dat is ook de reden dat ik mezelf ben gaan specialiseren als kinderwens coach zodat ik vrouwen en stellen kan ondersteunen in deze moeilijk periode. Ik heb geen wachtlijst zodat je snel terecht kunt wanneer je er doorheen zit. Wil je weten wat ik voor je kan betekenen kijk dan HIER voor meer informatie. Wil je meer over mij weten neem dan gerust contact met me op of kijk HIER voor mijn verhaal.