Nieuw jaar nieuwe kansen

      Reacties uitgeschakeld voor Nieuw jaar nieuwe kansen
Nieuw jaar nieuwe kansen

Het nieuwe jaar is weer begonnen. Voor de één een jaar met nieuwe kansen en onzekerheden en voor de ander een jaar waarin ze moeten gaan accepteren dat een kindje van hun samen er niet in zit. In mijn praktijk kom ik het allemaal tegen. Het contrast is groot en heftig. Zelf weet ik ook hoe lastig een oud en nieuw kan zijn vol onzekerheid met de wens dat je dat jaar wel zwanger zal worden. Ik kan me nog goed herinneren dat vrienden waar we ieder jaar oud en nieuw mee vieren proostte op ons jaar. Daar kreeg ik echt tranen van in mijn ogen. Zo lief.

Onzekerheid over je kinderwens: 

Het is heftig, de onzekerheid is soms ondragelijk. Je gaat (weer) een jaar tegemoet met, ziekenhuis bezoeken, jezelf injecteren, onzekerheden, wachtweken, ovulatietesten, zwangerschapstesten, teleurstellingen, spanningen, etc. Niet echt iets om naar uit te kijken. Maar de hoop op een kindje geeft je energie om er toch weer voor te gaan.

Ongewenst kinderloos het nieuwe jaar in.

Wanneer je weet dat je ongewenst kinderloos zal blijven heb je wel duidelijkheid, maar die duidelijkheid maakt een eind aan de dromen die je jaren gehad hebt. Je moet je leven op nieuw vorm gaan geven. Wat ga je doen als je geen moeder wordt, hoe ga je alles wat je meegemaakt hebt een plekje geven in je leven, hoe gaan jullie samen om met dit verdriet. Allemaal vragen waar je over na gaat denken. Het is goed om hier voldoende tijd aan te besteden zodat je alles een plekje kunt geven. Je moet afscheid nemen van je kinderwens hierdoor ga je een rouwproces in.

Mijn wens voor jullie:

Ik wil iedereen of je nu vol hoop of vol verdriet het nieuwe jaar in gaat. Het allerbeste wensen voor het nieuwe jaar. Mocht je hulp nodig hebben om je (onvervulde) kinderwens een plekje te geven in je leven. Neem dan gerust contact met me op. Je kunt ook laten weten hoe en wanneer ik contact met jouw op kan nemen dan zal ik dat doen zodat we kennis kunnen maken. Je kunt me bereiken via info@kinderwensbegeleiding.nl of 06-41494913.