Van leuke vrijpartij naar verplichte seks voor je kinderwens

      Reacties uitgeschakeld voor Van leuke vrijpartij naar verplichte seks voor je kinderwens
Van leuke vrijpartij naar verplichte seks.

Wanneer je een kindje wilt begint er een spannende tijd. Je gooit de pil weg of besteld geen nieuwe meer. Het vrijen krijgt een extra dimensie. Je vrijt niet meer alleen omdat het leuk en fijn is, maar ook omdat je graag in kindje wilt. In het begin kan dit je seksleven een extra boost geven door de spanning en je kinderwens. Als het wat langer duurt voordat je zwanger raakt is de kans aanwezig dat je seksleven van een leuke vrijpartij naar verplichte seks voor je kinderwens gaat.

Wat als een zwangerschap op zich laat wachten.

Als een zwangerschap op zich laat wachten begint de leuke vrijpartij vaak te veranderen in meer moeten. Je gaat je vruchtbare dagen berekenen en koopt misschien wel ovulatie testen om te kijken wanneer je eisprong is zodat je precies weet wanneer je moet vrijen. Je hebt zelfs apps waarop je je menstruatie, cyclus en symptomen kunt bijhouden zodat deze app je vruchtbare dagen voor je uitrekent. Zodra je weet wanneer je eisprong is of je vruchtbare dagen beginnen weet je ook wanneer je moet vrijen en de kans op een zwangerschap zo groot mogelijk is. Doordat je op dat moment moet presteren kan dit erge druk met zich mee brengen. Of je nu wilt of niet het moet gebeuren. Ik hoor vaak dat de lol van het vrijen er dan wel een beetje vanaf is. Voor mannen is het zelfs zo dat het wel eens niet lukt omdat er zo veel van deze vrijpartij afhangt. Dit kan veel onzekerheid voor de man met zich mee brengen.

Ziekenhuisbezoeken.

Wanneer je voor onderzoeken of behandeling naar het ziekenhuis gaat krijg je daar soms ook te horen wanneer je wel of geen gemeenschap (zo noemen ze dat in het ziekenhuis) mag/moet hebben. Iets wat zo privé en persoonlijk is wordt dat beslist door een gynaecoloog. Dat is iets wat zo onnatuurlijk is en het hele proces niet echt makkelijker maakt. Alleen het woord gemeenschap klinkt al helemaal niet romantisch en liefdevol. En dat is natuurlijk de basis voor je kinderwens. Liefde voor je partner en het gewenste kindje.

Hoe ga je met deze periode om.

Herken je de stress om het moeten vrijen? Ik wil een aantal tips geven die mogelijk helpen om hier wat makkelijker mee om te gaan.

  • Blijf met elkaar praten. Vertel elkaar wat er in je om gaat. Ervaar je de druk of vind je het moeten niet zo’n probleem. Wat heb jij nodig om het leuk te houden tussen de lakens.
  • Schrijven kan ook helpen. Ben je niet zo’n prater, schrijf je partner dan een brief. Zo kun je je partner laten weten hoe het met je is en wat je graag wilt. Het is wel belangrijk om daarna samen te gaan zitten. Je kunt dan de inhoud van de brief bespreken om samen tot een manier te komen om hier mee om te gaan.
  • Maak het gezellig in huis. Het is natuurlijk wel belangrijk om het leuk te houden tussen de lakens, dat maakt het allemaal toch wat makkelijker. Probeer daarom te kijken wat je samen nodig hebt om in de stemming te komen. Bijvoorbeeld gezellige kaarsjes aan in deze donkere dagen.
  • Zoek professionele hulp. Lukt het samen niet om met de druk om te gaan of het gesprek aan te gaan. Zoek dan hulp die je hierbij kan helpen. Dit kan zijn van een maatschappelijk werker of een coach. Maar vergeet ook de seksuoloog niet. Deze kan jullie wellicht ook helpen zoeken naar een manier om met de druk om te gaan.

Heb jij nog een tip of wil je jouw verhaal delen. Laat het dan gerust weten via onderstaande contact formulier. Natuurlijk mag je ook een verzonnen naam invullen om anoniem te blijven.