Ongewenst kinderloos op vakantie.

      Reacties uitgeschakeld voor Ongewenst kinderloos op vakantie.

Hoe overleef jij je vakantie?

De zomer vakantie is in sommige delen van het land weer begonnen. De tijd waarop je kunt bijkomen van het drukke werk jaar. Je mag even lekker op vakantie om uit te rusten. Als je ongewenst kinderloos op vakantie gaat is het soms lastig om te beslissen waar je heen gaat. Kijk je waar je graag naar toe wilt, of kijk je naar een vakantie waar je zo weinig mogelijk gezinnetjes tegen komt. Maar het kan ook een confronterende tijd zijn als je ongewenst kinderloos bent. Gezinnetjes gaan ook op vakantie en je ziet hoe gezellig zij het hebben en wat jij mist.

Ik weet nog goed het laatste jaar dat ik ongewenst kinderloos was en alleen met mijn man op vakantie ging. Overal speelde en liepen kinderen. Wat vond ik dat moeilijk. Het hele hotel was ingericht op gezinnen en wij waren met z’n tweeën.  Achteraf gezien hadden we misschien beter een iets minder kindvriendelijk hotel kunnen kiezen. Tegenwoordig zijn er zelfs kind vrije hotels. Ik kan me voorstellen dat dit voor stellen die (nog) ongewenst kinderloos zijn een uitkomst kan bieden. Ik vraag me alleen af of dit niet hotels zijn Waar voornamelijk 65 plussers zitten die in gehele stilte hun vakantie willen doorbrengen. Dat lijkt me namelijk ook erg saai.

Ik ben erg benieuwd naar jullie ervaringen. Kiezen jullie voor een vakantie met zo min mogelijk kinderen om je heen of laten jullie je vakantie hier niet door beïnvloeden.

Wat je keus ook is. Ik wil jullie allemaal een mooie vakantie wensen.