Ongewenst kinderloos en kraamvisite

      Reacties uitgeschakeld voor Ongewenst kinderloos en kraamvisite

Op kraamvisite of niet.

Als je ongewenst kinderloos bent kan kraamvisite erg moeilijk zijn. Je ziet bij de ander wat je zelf ook zo graag wilt hebben. En je ziet je man of vriend wellicht met de pas geboren spruit. Je ziet dan wat je hem zo graag wilt geven, maar wat jullie (nog) niet gelukt is.  Een kraamvisite kan dan erg moeilijk zijn.

Voordat je op kraamvisite gaat is het goed om jezelf te beseffen dat je niet verplicht bent.  Maak onderscheid tussen goede vriendinnen/ familie en collega’s en kennissen.

Collega’s en kennissen.

Wanneer je het moeilijk vind kun je bij collega’s en kennissen wel een smoes bedenken waarom je niet kunt. Of je wacht even tot de baby al wat groter. Voor sommige vrouwen is het dan al wat minder moeilijk om te gaan.

Goede vrienden en Familie.

Wanneer het goede vriendinnen en familie betreft is het moeilijker om er onder uit te komen.

  • Wanneer deze personen niet van je situatie af weten overweeg dit dat te vertellen.
  • Vertel ze dat je echt wel blij voor ze bent en het ze erg gunt, maar dat je het lastig vind om geconfronteerd te worden met hun geluk.
  • Ga op een rustig moment wanneer er niet meer moeders gaan zodat je niet geconfronteerd word met de bevallingsverhalen van alle andere vrouwen.
  • Geef aan wat je prettig vind, wil je de baby wel of niet vasthouden.
  • Wil je de uitgebreide versie van het bevallingsverhaal of wil je daar liever niet te veel van weten.
  • Wanneer je besluit om je dierbare niet in te lichten is het ook goed om een rustig moment uit te zoeken zodat je niet te veel geconfronteerd wordt met verhalen en opmerkingen van anderen. Het is dan echter lastiger om afspraken te maken over wat je prettig vind waardoor je overvallen kan worden door een uitgebreid verslag van de bevalling terwijl je hier misschien niet op zit te achten.

Ervaringsverhaal:

Zelf heb ik deze moeilijke momenten ook meegemaakt. Mijn schoonzusje was snel zwanger terwijl wij al anderhalf jaar bezig waren. Dit vond ik erg moeilijk. Gelukkig begreep ze mijn gevoel en liet ze me zelf kiezen waar ik me goed bij voelde. Zelf wilde ik heel snel naar mijn kersverse nichtje toe. Ik wilde zo graag zo’n klein wondertje vast houden en had het gevoel hoe sneller we er zijn hoe kleiner de baby nog is. Ik vond het ook wel heel moeilijk, vooral toen ik mijn vriend met ons nichtje zag. Dit wilde ik zo graag zien, maar dan met ons kindje.

Het is goed om je emoties niet op te kroppen maar te delen. Dan voel je je minder alleen. Vind je het moeilijk om met je omgeving je gevoelens te bespreken en heb je liever contact met een onafhankelijk persoon die je begrijpt? Neem dan gerust contact met me op via: info@kinderwensbegeleiding.nl of 06-41494913