Kinderwens en zwangere vrouwen

      Reacties uitgeschakeld voor Kinderwens en zwangere vrouwen

Als je zelf (nog) ongewenst kinderloos bent kan het pijnlijk wanneer je zwangere vrouwen ziet lopen. Je ziet bij een ander iets wat je zelf ook graag zou willen. Dat kan erg confronterend en pijnlijk zijn.

Hoe ga je hier mee om.

Je kunt zwangere vrouwen niet altijd uit de weg gaan, wanneer je op straat loopt kun je soms onverwacht een zwangere buik voorbij zien komen terwijl je er niet op voorbereid bent.

  • Het is goed je te beseffen dat emoties van verdriet, jaloezie en boosheid niet gek zijn en er mogen zijn. Sta er even bij stil dat je dit voelt en laat het toe. Probeer het even te laten bezinken en dan verder te gaan waar je mee bezig was.
  • Luister goed naar je gevoel. Wanneer je niet lekker in je vel zit kan het goed zijn om de confrontatie even uit de weg te gaan. Bijvoorbeeld als je zelf net een negatieve test gehad hebt of de menstruatie doorgekomen is. Dan zit je wellicht even niet te wachten op vrolijke zwangere vrouwen. Wanneer je in een tijd van hoop zit, kun je het misschien beter aan en wel bij een zwangere vriendin op bezoek gaan.
  • Wanneer je het even niet ziet zitten om tegen de zwangere buik van een familielid of vriendin aan te kijken geef dit dan aan. Zeg dat je de confrontatie op dit moment te moeilijk vindt en daarom even niet langs komt maar dat je weer langs komt. Ga het contact niet helemaal uit de weg door te bellen of te appen kun je wel contact houden zonder geconfronteerd te worden met de dikke buik.

Hoe ga jij om met zwangere vrouwen in je omgeving laat het in een reactie weten, wellicht hebben lotgenoten hier iets aan.

Wil je in een persoonlijk of skype gesprek over dit onderwerp verder praten neem dan gerust contact op via info@kindwerwensbegeleiding.nl of 06-41494913